Økologisk hudpleie fra Norge - Gratis frakt!

Norges første Grønn Salong-sertifiserte hudpleiesalong

01 mars 2022 – Martin Engervik

Norges første Grønn Salong-sertifiserte hudpleiesalong ligger i Tønsberg, og åpnet dørene 24. februar i hyggelige, nyoppussede lokaler rett bak Meny på Heimdal. Rå Grønn Hudpleie er Norges eneste Grønn Salong-sertifiserte hudpleiesalong, med nøye utvalgte produkter, det er kun et fåtall produkter som har kommet seg gjennom nåløyet av godkjente ingredienser. Nå ønsker Lotte å hjelpe flere i hennes situasjon gjennom å spre kunnskap og gjøre det enklere å velge gode produkter i hverdagen.

 

Lotte's bakgrunn

Lotte var ferdig utdannet hudpleier i 2011, etter hun fikk sin første jobb som hudpleier tok det ikke lang tid før hun fikk sin første allergiske reaksjon. Hun hovnet opp i ansiktet og fikk utslett på hender og oppover armene, utslettene ble stadig verre og Lotte måtte ty til bruk av legemidler for å holde allergien i sjakk.

Noen år senere begynte Lotte å arbeide som hudterapeut ombord på skip, dette innebærer blant annet lange arbeidsdager på opp imot 12-14 timer, noe som forverret allergien til Lotte ytterligere. Etter kort tid i ny jobb ble smertene så uutholdelige at Lotte ikke så noen annen løsning enn å si opp. Valget å slutte i sin jobb var tungt, Lotte forteller at hun var så preget av allergien at hun hadde mistet troen på at hun kunne fortsette i yrket som hudpleier.

I 2020 mistet Lotte sin mor til kreft, kun 59 år gammel. Dette førte til at Lotte ønsket å forstå årsaken til at man utvikler kreft. Her fant hun sjokkerende tall fra Norge – som er ett av landene med høyest krefttilfeller i verden i forhold til antall innbyggere. Dette fikk henne til å lure på hva som er årsaken.

 

En cocktail av potensielt skadelige kjemikalier

Lotte forteller at forbruket av kosmetikkprodukter i Norge er høyt sammenliknet med andre land. Vi har heldigvis strenge krav til ingredienser og merking av produkter, og disse små dosene som er tillatt å bruke på det norske markedet er ikke skadelig alene. Men det Lotte ser er at totalforbruket her i landet er så enormt stort. At vi får jo ikke bare disse kjemikaliene fra en kilde i løpet av en dag. Disse kommer fra så mange forskjellige steder mange av oss kanskje ikke har tenkt over en gang. For å nevne noen; såper, kremer, tøymykner, duftlys/duftpinner, deodorant, maling, mat, og til og med igjennom rengjøringsproduktene vi bruker i hjemmet. Disse inneholder nemlig ikke bare kjemikalier vi får inn igjennom huden, men produktene avgir også skadelige gasser vi puster inn når vi bruker disse produktene. Når vi ser på totalkontakten vi har med alle disse stoffene i løpet av en dag, eller en uke, har vi mangedoblet inntaket av disse potensielt skadelige ingrediensene.

Etter at Lotte fikk datteren sin, ble hun ekstra oppmerksom på hva hun faktisk spiste og ikke minst hva datteren spiste og ble utsatt for av kjemikalier i hjemmet og på huden.

I denne prosessen kommer Lotte over et selskap i Danmark som holdt kurs om ingredienser og Grønn Salong sertifisering. Her kan frisør- og hudpleiesalonger ta kurs og søke om å få grønnsertifisering til sine salonger.

 

Grønn Salong sertifisering

Lotte måtte nå gå igjennom lange lister med strenge krav til hva de får lov til å bruke. Dersom en av disse 'forbudte' ingrediensene er i et produkt salongen bruker i daglig drift, eller selger videre til sine kunder, får ikke salongen sertifiseringen.

I oktober 2021 fikk Lotte et vikariat som digital hudterapeut hos Marina Miracle, her skulle hun ikke utføre behandlinger, men fortsatt kunne bruke utdannelsen sin. På denne måten ble Lotte introdusert for Marina Miracle’s veganske og økologiske produkter. Disse produktene var ulikt alt annet hun hadde prøvd tidligere, med synlige resultater, på svært kort tid, var Lotte overbevist! Hun har lenge drømt om å åpne egen salong, men ikke funnet en riktig samarbeidspartner. Men nå som hun hadde kommet over så gode produkter, som ville bli godkjent av Grønn Salong-sertifiseringen, kjente Lotte sitt kall. Hun skulle starte Norges første grønnsertifiserte hudpleiesalong!

 

Rå Grønn Hudpleie

Drøyt fire måneder senere har Lotte gått igjennom hver eneste ingrediens i utallige produkter, fått nødvendige godkjenninger og produkter på plass i sin salong i Tønsberg. Her er det sjekket ingredienser i alt fra malingen på veggene til sjokoladen hun har satt frem til kundene sine.

Du kan finne alt du trenger av produkter til både kropp og hår, samt rengjøringsprodukter som husvask og skyllemiddel. Lottes ønske er å kunne tilby alle produkter huden din er i kontakt med i løpet av en dag, uten skadelige kjemikalier. 

Lotte har hatt sine første behandlinger i salongen med fornøyde kunder som alt har bestilt flere behandlinger. Lotte bruker eksklusivt Marina Miracle i sine hudpleiebehandlinger. 

Når jeg spør Lotte om hennes favorittprodukter forteller hun at hun selv kombinerer begge rensene for å få en ekstra dyp rengjøring av huden. Hun fjerner først sminke og smuss med Sweet and Creamy Oil Cleanser, deretter bruker hun Fresh and Silky Foaming Cleanser som inneholder lett eksfolierende ingredienser uten å tørke ut huden.

Nå på vinteren bruker hun en kombinasjon av Herbal og Geranium Face Oil på dagtid og Argan Night Serum hver andre kveld. Over oljene bruker hun Acai Hydra Cream både dag og natt. Ansiktsmaskene er også blitt noen av Lottes personlige favorittprodukter som hun bruker ett par ganger i uken. «Man kan se forskjell på huden før og etter bruk av Rosehip Peeling Mask» forteller Lotte med stor tro på at kundene vil elske produktene hun har valgt seg ut i salongen.

Rå grønn hudpleiesalong er norges første grønnsertifiserte hudpleiesalong og ligger på Heimdal i Tønsberg. Salongen er grønn sertifisert og bruker kun trygge økologiske og naturlige ingredienser.

Ønsker du å kontakte Lotte kan du finne henne i Tønsberg på Heimdal, adressen er Bjørnsons vei 6A, hun er også både på Facebook og Instagram under navnet raa_groen_hudpleie,  her er det mulig å kontakte Lotte eller bestille time på tlf 91929341.