Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Miljø og Bærekraft - Vårt bidrag til å være en miljøvennlig bedrift

marina miracle butterfly

Marina Miracle skal være en aktiv bidragsyter for å redusere belastning og dårlig påvirkning på miljøet og planeten vår. Innholdet i dette dokumentet gjelder for selskapet og dikterer også hvem Marina Miracle vil velge som leverandører / partnere og utvikling av nye produkter. Vi beskriver her våre fremtidige mål for selskapet og vi er underlagt oppdaterte planer og krav som en pågående prosess.

 

EMBALLASJE

I 2017 byttet Marina Miracle sin emballasje og bruker resirkulert papir. Det resirkulerte papiret kan blandes med vanlig papir, men vil ikke være mindre enn terskelen for resirkulert papir. Vi ønsker at emballasjen vår skal resirkuleres eller komposteres når den er oppbrukt og sikter for at 100% av emballasjen vår kan gjenvinnes eller komposteres.

 

Hva vi gjør nå:

 • All produktemballasje er laget av resirkulert papir siden 2017
 • Fjernet unødvendige produktvedlegg siden 2016 (Nødvendig produktinformasjon er nå plassert på esken samt referanse til nettsted for mer informasjon om produktet).

 

GJENVINNING

Pakkestasjon har resirkuleringsbeholdere for å skille alle komponenter i produktet (papir, glass, plast) for å sikre at alt søppel returneres til gjenvinning.

 

Hva vi gjør nå:

 • Siden 2020 har pakkene vi sender i posten inneholdt pappfyll som vi selv lager i en maskin hos oss ved å igjenbruke kartonger som kommer inn til oss. Fyllet leveres i etterkant til resirkulering slik at antall ganger pappen får et formål økes.
 • Alt papir som brukes på kontorplassen, er resirkulert papir.
 • Elektronisk fakturering har erstattet papir.
 • All produktemballasje, glass, papir, papp, plast skal gjenvinnes.
 • Medlem i Grønt Punkt siden 2018. Les mer her.

Fremtidsmål:

 • Oppnå miljøsertifisering for selskapet.
 • Forbedre hvordan vi informerer og oppfordrer våre kunder til gjenvinning.

 Grønt Punkt

INGREDIENSER

Nesten alle ingredienser i våre produkter er 100% naturlige. Vi fortsetter å erstatte ikke-sertifiserte naturlige ingredienser i våre eksisterende produkter med økologisk sertifiserte ingredienser når det er mulig. Alle våre produkter er underlagt å hele tiden få oppgraderte ingredienser som en pågående prosess etter at produktet har blitt lansert. For tiden har vi minimum 70% økologiske sertifiserte ingredienser (startet med 50%) i våre produkter, og vi vil fortsette dette arbeidet mot målet om 100%.

Alle ingrediensene våre er plantebaserte, fornybare og nedbrytbare. Vi bruker ikke mikroplast, Nano-ingredienser eller ingen syntetiske ingredienser som påvirker planeten eller helsen vår på en negativ måte

Vi unngår bruken av ingredienser som er flagget for å ha en negativ miljøpåvirkning (palmeolje eller lignende).

Vi bruker aldri noen ingrediens som er testet på dyr, og våre produkter er alltid 'cruelty free'. Vi er godkjent av den offisielle grønne listen over kosmetikk til Dyrevernet.

Vi velger leverandører som respekterer miljøet og dyrene og menneskene som bor der, og vi presser våre leverandører til å velge 'fair-trade' bonder / produsenter. Vi velger leverandører som er sertifisert av SOIL Association, EcoCert, USDA Organic, COSMOS-standard eller DEBIO.

 

Hva vi gjør nå:

 • Sertifisert av Dyrevernets Grønne Lister over 'cruelty free' kosmetikk.
 • Et minimum av 70% sertifiserte økologiske ingredienser
 • Vi velger SOIL Association, EcoCert, USDA Organic, COSMOS-standard eller DEBIO sertifiserte leverandører av ingredienser
 • 0% mikroplast eller Nano-ingredienser
 • 0% giftige eller kreftfremkallende ingredienser
 • Alt innhold i flasken er resirkulerbart og fornybart, og det brukes ikke mineralolje.

Fremtidsmål:

 • 100% sertifiserte økologiske ingredienser
 • Få økologisk sertifisering for våre produkter

 

STRØM

Marina Miracle slår av belysningen i sine lokaler når arbeidsdagen er over. I helgene sparer vi strøm ved å slukke lysene og slå av alt utstyr som ikke er i bruk. I produksjonen brukes råvarer, og i produksjonen brukes kun lav varme (ikke over 40 grader Celsius) som krever mindre energi enn tradisjonell produksjon.

 

TRANSPORT

Hvis mulig, vil Marina Miracle alltid velge sjøfrakt ved import av varer. Produktene er produsert i Norge. Når vi eksporterer til andre land, gjør vi det vi kan for å sende ut produkter til lokale distribusjonssteder for å unngå unødvendig transport av varer.