Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Marinas beste tips mot tørr vinterhud

24 januar 2021 – Martin Engervik

De fleste opplever å få tørr hud på vinteren fordi den kalde luften drar fuktigheten ut av huden.

Du har kanskje opplevd å ha vært ute en stund i kuldegrader og når du kommer inn igjen, føles huden stram og tørr. Noen ganger blir den så tørr at huden klør og flasser. Men det finnes heldigvis ting man kan gjøre for å få tilbake fuktigheten. Her er mine 3 beste tips for å få bukt med en tørr vinterhud:

 

1. Bruk en ansiktsmaske 1 gang i uken

Det er viktig å skrubbe bort døde hudceller fra tørr hud jevnlig. Hvis ikke kan produktene du bruker bli blokkert og ikke trenge skikkelig inn i huden. Så, huden får ikke nok fuktighet og føles tørr selv om du bruker mye produkt. Skrubb huden godt minst én gang i uken for å unngå dette. En Rosehip Peeling Mask er flott for tørr hud fordi den renser porene og fjerner urenheter uten å tørke ut huden. Etterpå blir huden myk og klar for fuktighetskrem. Prøv vår Økologiske Muslinklut sammen med masken for ekstra god effekt!

 

2. Bruk en næringsrik ansiktsolje morgen og kveld

Oljer er fantastiske å bruke på vinteren fordi de trekker dypt ned i huden og lipider i oljene styrker og beskytter hudbarrieren slik at den blir mer motstandsdyktig mot kulde. Ansiktsoljene våre gir massevis av sunne fettsyrer til huden som den trenger ekstra mye av nå om vinteren. Oljen brukes hver morgen og kveld etter rens eller ansiktsmaske.

TIPS: Bruk Flower Berry Essence før du tar på ansiktsoljen. Dette er en hydrerende essens som kan brukes som fuktighetsserum før ansiktsolje.

 

3. Gi huden en ekstra fuktighetsboost

Fuktighetsmaske er et must når man har tørr hud. Jeg bruker Shea Hydration Mask som nattkrem 2-3 kvelder i uken og da sover jeg også med masken. Masken inneholder hyaluronsyre som er en super fuktgiver, probiotisk juice av aloe vera, havre og grønn te + høyvalitets sheasmør og shaolje. Så denne gir virkelig dyp og effektiv fuktighet til huden. Denne masken er populær i Finnmark, hvor det er superkaldt på vinteren, fordi den gir så god fuktighet. Dette er en virkelig god ansiktsmaske for tørr hud.

Les her hvor godt fuktighetsmasken fungerer i Alta, hvor det kan bli opptil 50 minusgrader!

 

Skrevet av Marina E. Engervik (Natural Passionista and Founder)

 

Produkter nevnt i artikkelen:

Rosehip Peeling Mask
 Shea Hydration Mask
(Klikk på bildet for å se produktet)