Avansert økologisk hudpleie fra Norge!

Marinas beste tips mot tørr vinterhud

24 januar 2021 – Martin Engervik

De fleste opplever å få tørr hud på vinteren fordi den kalde luften drar fuktigheten ut av huden.

Du har kanskje opplevd å ha vært ute en stund i kuldegrader og når du kommer inn igjen, føles huden stram og tørr. Noen ganger blir den så tørr at huden klør og flasser. Men det finnes heldigvis ting man kan gjøre for å få tilbake fuktigheten. Her er mine 3 beste tips for å få bukt med en tørr vinterhud:

 

1. Bruk en ansiktsmaske 1 gang i uken

Det er viktig å eksfoliere tørr hud regelmessig fordi døde hudceller samler seg opp og sperrer for produkter du tar på, slik at de ikke klarer å trekke godt nok inn i huden. Da får ikke huden den fukten den trenger fordi produktet ligger bare utenpå og huden føles tørr uansett hvor mye du påfører. Eksfolier huden derfor skikkelig godt minst 1 gang i uken. Rosehip Peeling Mask passer godt for tørr hud fordi den eksfolierer, skrubber og drar ut urenheter fra porene, helt uten å tørke ut huden. Huden blir silkemyk, helt ren og klar for å ta imot et fuktighetsgivende produkt. Prøv vår Økologiske Muslinklut sammen med masken for ekstra herlig effekt!

 

2. Bruk en næringsrik ansiktsolje morgen og kveld

Oljer er fantastiske å bruke på vinteren fordi de trekker dypt ned i huden og lipider i oljene styrker og beskytter hudbarrieren slik at den blir mer motstandsdyktig mot kulde. Ansiktsoljene våre gir massevis av sunne fettsyrer til huden som den trenger ekstra mye av nå om vinteren. Oljen brukes hver morgen og kveld etter rens eller ansiktsmaske.

Et lite ekstra tips her er å bruke Flower Berry Essence før du tar på ansiktsoljen. Flower Berry Essence er en hydrerende essens som kan brukes som fuktighetsserum før ansiktsolje. Jeg er helt avhengig av denne nå! Den gir så fine resultater sammen med en ansiktsolje.

 

3. Gi huden en ekstra fuktighetsboost

Fuktighetsmaske er jo nesten et must når man har tørr hud. Jeg bruker Shea Hydration Mask som nattkrem 2-3 kvelder i uken og da sover jeg også med masken. Masken inneholder hyaluronsyre som er en super fuktgiver, probiotisk juice av aloe vera, havre og grønn te + høyvalitets sheasmør og shaolje. Så denne gir virkelig dyp og effektiv fuktighet til huden. Denne masken er populær i Finnmark, hvor det er superkaldt på vinteren, fordi den gir så god fuktighet. Dette er en virkelig god ansiktsmaske for tørr hud.

Les her hvor godt fuktighetsmasken fungerer i Alta, hvor det kan bli opptil 50 minusgrader!

 

Skrevet av Marina E. Engervik (Natural Passionista and Founder)

 

Produkter nevnt i artikkelen:

Rosehip Peeling Mask
 Shea Hydration Mask
(Klikk på bildet for å se produktet)