Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

MSM - Det ultimate beautymineralet?

11 mars 2021 – Marina Engervik

Kosmetikk forside

Marina MSM

Vår gründer, Marina Engervik, er fast spaltist i Kosmetikk, det norske fagbladet for skjønnhetsbransjen. Som spaltist deler hun sine personlige meninger, nyttig informasjon og tips om naturlige skjønnhetstrender og ingredienser. Her er en artikkel hun nylig skrev om MSM:

 

Jeg vil gjerne tipse deg om noe som overraskende få har hørt om: MSM er en nyttig anti-age ingrediens.

Skjønnhetstrender skapes ofte av forbrukerens behov og ønsker. Vi som produsenter og leverandører ønsker å tilfredsstille og imøtekomme disse ønskene, og da gjelder det å være opplyst og oppdatert på hva som skjer i beautymarkedet akkurat nå. Pandemien vi er inne i gjør at vi er mer opptatt av å holde oss sunne og friske enn noen gang før. Vi føler også et behov for å ta enda bedre vare på oss selv og huden vår.

MSM (metylsulfonylmetan) er et kosttilskudd som har vært på markedet i flere tiår. Det lindrer effektivt leddsmerter, er supert for restitusjon av ømme muskler etter trening, og kan også styrke slimhinner i mage og tarm. Og det jeg synes er veldig spennende her, er at flere og flere får øynene opp for MSM i hudpleieprodukter. Jeg tror og håper at vi kommer til å se mer til MSM, fordi denne ingrediensen er helt spesiell og utrolig nyttig. Jeg har selv brukt MSM i mange år allerede, og har opplevd effekten.

 

Hva er MSM?

MSM er en type svovel som finnes i alle planter og i hudvev. I menneskekroppen fungerer den som selve «limet» som holder sammen aminosyrekjedene, altså byggesteinene i huden. Den naturlige dannelsen av MSM skjer via jordens resirkuleringssystem. Når mikroskopisk planteplankton som lever i havene dør, spaltes og forfaller de. Biomassen av planktonet avgir en gass, dimetylsulfid (DMS), som tas opp av atmosfæren. Oksygen og sollys reagerer med DMS. Gassen går da gjennom en rekke oksidasjonstrinn som inkluderer dannelsen av metylsulfonylmetan (MSM) og andre sulfater. Vanndråper i atmosfæren absorberer MSM, og når disse dråpene faller som regn, tas MSM opp av jorden for å brukes av planter. Så gjentas prosessen.

 

MSM hevdes å være naturens ultimate skjønnhetsmineral

Flere studier viser at MSM kan ha en unik evne til å gjenopprette kollagen og keratin i huden, som er grunnlaget for en sunn og ung hud. MSM har en absorpsjonsforbedrende evne. Det betyr at mineralet kan øke absorpsjonen av andre næringsrike, aktive ingredienser, og gjøre også disse mer mottakelige for huden. Hudpleieproduktet kan med andre ord fungere mer effektivt når det inneholder MSM, noe som er veldig gunstig i for eksempel en anti-aldrende krem med mange aktive ingredienser. MSM hjelper mot frie radikaler fordi det forbedrer kroppens evne til å bruke antioksidantene. På grunn av at MSM er en type svovel kan det også hjelpe mot akne, betennelse og inflammasjon i huden. Flere har dessuten rapportert at MSM kan berolige irritert hud, fukte tørr hud, redusere arrvev, gi bedre sårheling og dempe rødhet i huden.

 

Er MSM syntetisk eller naturlig?

Det er ikke mulig å presse eller trekke ut MSM fra planter. Selv om MSM er en naturlig forekommende svovelforbindelse, er de mikroskopiske mengdene som finnes i mat for små til at det går an å gjøre en ekstraksjon av MSM. Man kan ikke trekke ut, isolere eller dyrke denne forbindelsen fra en naturlig kilde. MSM blir derfor syntetisk fremstilt for å kunne brukes som en naturidentisk ingrediens i både kosttilskudd og kosmetikk. MSM er altså naturlig, men for at vi skal kunne nyttiggjøre oss av det, må det fremstilles syntetisk. Resultatet er likevel MSM-molekyler helt identiske med de som finnes i naturen.

Les hele kosmetikkbladet gratis her.