Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Intervju - Probiotisk hudpleie

19 juni 2019 – Martin Engervik

Svenske LEWILUX har intervjuet Marina. Vi har oversatt intervjuet som du kan lese i sin helhet her eller gå til LEWILUX for å lese det originale intervjuet på Svensk.

Bilde av en dame

Foto fra lewilyx.se

Marina Miracle ble grunnlagt av Marina Engervik, som etter å ha lidd av atopisk eksem gjennom hele sitt liv og slitt med sensitiv hud og akne, bestemte seg for å ta saker i egne hender og utvikle sine egne, verdens-unike økologiske produkter. Mange i hennes nærhet kalte hennes første produkt Herbal Face Oil for mirakeloljen, noe som resulterte i merkenavnet Marina Miracle.

Siden probiotika er i dag et hett tema  å diskutere når det gjelder hudpleie, og mange av produktene i Marina Miracle-serien inneholder aktive probiotika, benyttet vi muligheten til å fokusere på dette da vi fikk intervjue henne og Martin Engervik på Green Beauty Day i år.

En liten rask bakgrunn om probiotika er at er levende bakterier som kan tilpasse seg hver hudtype og er ekstra gode for deg som:
🐾 Vil opprettholde hudens naturlige pH
🐾 Vil minimere tørrhet, stramhet og opprettholde fuktighet bedre
🐾 Vil styrke hudbarrieren mot miljøforurensning og dårlige bakterier

 

Hvordan fungerer probiotikaen i produktene dine og hvordan kan du sikre at den er aktiv / levende?

Probiotika er en fantastisk ingrediens, og sammen med en erfaren kjemiker har vi lykkes i å utvikle vår egen probiotiske kultur i våre produkter ved hjelp av fermenterte ingredienser. Probiotisk hudpleie krever en forsiktig formulering da de har en svært høy ustabilitet. Gjennom laboratorietester og kjemikernes kunnskaper, etter et år med forskning, lyktes det å utvikle vårt første produkt med den aktive probiotiske kulturen. For å sikre at den probiotiske kulturen er i live, er det naturlige konserveringsmiddelet i produktene synkronisert med probiotikaen. Vi jobber også med luftfri emballasje siden oksygen er en annen faktor som probiotisk hudpleie er svært følsom overfor.


Hvor finner vi probiotika i dine produkter?

Ved rengjøring og sminkefjerning - Sweet and Creamy Oil Cleanser - kommen den aktive probiotikaen fra fermentert alfa alfa, tomat og brokkoli. Når det kommer til ansiktskremen Acai Hydra Cream, er det probiotika fra fermentert acai, bringebær og brennesle. Rosehip Peeling Mask inneholder probiotika fra fermentert sukker.


Tror du at probiotisk hudpleie er en trend som er kommet for å bli?

Vi tror absolutt at interessen for probiotisk hudpleie vil vokse enda mer gjennom årene, men vi håper at fokuset hovedsakelig er på den fermenterte blanding og ernæringen dette gir huden din. Hvis du gir din egen probiotika ernæring, vil den blomstre, og det er viktig å få den rette kulturen for at dette skal skje, da dette vil gi huden din den optimale tilstanden.

 

Da vi ved Lewilyx har et sterkt fokus på bærekraft, vil vi også bare benytte anledningen til å spørre hvordan du jobber med dette på Marina Miracle, både i forbindelse med produksjon og pakking av dine produkter.

Når det gjelder produksjon av våre produkter, produseres alt under 40 °, slik at vi kan bevare alle vitaminer i dem. Vi er også veldig forsiktige med ingrediensene og går for økologisk sertifiserte ingredienser i høyest mulig grad. Vi velger de aller beste ingrediensene fra ulike deler av verden og måler kvaliteten på disse i et laboratorium i Tyskland. Samme ingrediens kan ha forskjellig ytelse og renhet avhengig av hvor den vokser eller produseres, så vi sammenligner forskjellige alternativer og går for de som gir de beste resultatene.

Når det gjelder emballasje, har vi valgt å pakke produktene i glass og airless flaske for å øke produktets levetid. Plasten i airlessflasken er dessverre første gangs (virgin) plast siden alternativene med bioplast eller resirkulert plast er for myke. Det finnes harde varianter av bioplast, men oljen i produktene oppløser dessverre disse materialene. Det betyr mye for oss å jobbe på en bærekraftig måte, derfor følger vi hele tiden med på utviklingen innen bioplast slik at vi kan i fremtiden tilby enda mer bærekraftige alternativer, uten at det hemmer produktets funksjon og varighet.

 

Marina Elisabeth Engervik

Foto fra lewilyx.se

Marinas 3 beste tips for en sunn hud:

  1. Vær forsiktig med å vaske huden din og bruk en god rengjøring. Det er viktig å ha et godt, mildt og forsiktig grunnlag for at huden skal trives. Sweet and Creamy Oil Cleanser er perfekt for dette. Bruk rengjøringen i to runder hvor den første partiet renser (sminke og smuss) og deretter rengjør du en gang til og la det fungere på huden i ca. 1 minutt før du vasker av.
  2. Så er det alfa og omega å forsyne huden med mye fuktighet! Gjør dette hver morgen og kveld for å få en fin balanse i huden. Hebal Face Oil inneholder både den nødvendige fuktighetsbasen og oljen som binder fuktighet, så det er et tilstrekkelig fukttilskudd her hvis du ikke vil bruke ansiktsvann. Det er viktig å riste ansiktsoljen før bruk slik at fuktigheten og oljene blandes.
  3. Bruk vår Rosehip Peeling Mask som en leppeskrubb! Det vil gi deg fantastisk myke lepper med både enzym peeling og kjemisk peeling i ett.