Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

5 grunner til hvorfor ansiktshuden krever andre hudpleieprodukter enn kroppen

20 oktober 2015 – Marina Engervik

Har du noen gang lurt på hvorfor du ikke kan bruke bodylotion i ansiktet eller vaske ansiktet med vanlig såpe? 

Er dette en svindel fra kosmetikkbransjen for å få oss til å kjøpe flere kosmetiske produkter? Eller er det konkrete forskjeller i huden på ansikt og kropp?


Her er 5 gode grunner til at det kan være lurt å bruke produkter formulert for ansiktspleie.


1.

Ansiktshuden er utsatt oftere for sollys og er da mer utsatt for den aldrende effekten av UV-stråling. Derfor trenger ansiktet ekstra pleie og beskyttelse enn resten av kroppen.


2.

Ansiktshuden er mye mer følsom for hormonelle endringer i kroppen. Noen av våre hudproblemer kommer av hormonet androgen, som kan være skylden til at huden produserer mer eller mindre sebum (olje) (Huden produserer sebum gjennom små kjertler som ligger i hver pore i ansiktet). Disse hudproblemene forekommer oftere i ansiktet fordi ansiktet har det høyeste antall talgkjertler per kvadrattomme. Så hvis disse kjertlene produserer mye sebum vil det forårsake fet hud og akne, hvis kjertlene produserer for lite sebum vil huden bli tørr og sensitiv. Derfor trenger ansiktet egne produkter som tar seg av disse faktorene som ikke er like fremtredende på huden på resten av kroppen vår.


3. 

Gjentatte muskelbevegelser i ansiktet som vi bruker for å skape ansiktsuttrykk, samt det faktum at den tynneste huden på kroppen er under øynene og rundt øyelokkene, gjør at ansiktet er mye mer utsatt for linjer og rynker enn de fleste andre områder på kroppen. Det kan da være lurt å bruke noen tilpassede produkter som kan hjelpe til med å bevare spensten i huden slik at rynkene holder seg tilbake.


4.

Huden i ansiktet er tynnere enn huden på resten kroppen, med unntak av huden på brystet. Derfor krever huden at den får pleie og fuktighet som ikke irriterer den tynne huden. Bruk gjerne en naturlig ansiktsolje som gir fuktighet og pleie til den skjøre ansiktshuden. Les mer om ansiktsolje >


5. 

Det øverste laget av huden i ansiktet heter stratum corneum, det er langt mer delikat enn resten av huden. Det er ikke så mye som skal til før man ødelegger hudcellene i ansiktet fordi antall hudceller i ansiktet er ferre enn på resten av kroppen (utenom genitalia). Derfor er det viktig å vaske ansiktshuden med et produkt som er skånsomt og tilpasset for ansiktshuden. Denne milde ansiktsrensen vil både gi pleie for å gjenoppbygge friske celler samtidig som den fjerner all makeup og smuss.


Lignende saker for deg:

4 vanlige myter om hudpleie >

Avokado har en unik anti-age effekt >

Løsningen mot tørr hud >