Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

7 matvarer som gjør underverker for huden!

01 mai 2015 – Marina Engervik

God hudpleierutine med naturlige og trygge produkter er viktig for å ha en fin hud, men visste du at enkelte matvarer kan gjøre underverker på huden din?

Det er en økende mengde forskning som viser at kosthold påvirker huden din i høy grad.

Det du spiser kan påvirke hormonbalansen, forårsake kviser og skape eller redusere betennelse. Hva du spiser kan også hindre for tidlig aldring av huden. Faktisk er det du spiser nesten like viktig som gode hudpleieprodukter.

 

1) Olivenolje

oliven hydrerer huden

I en studie i 2012 analyserte forskerne dietten til 1264 kvinner, de fant ut at et høyere forbruk av olivenolje (2 ts om dagen) var assosiert med 31% færre tegn på aldring i forhold til folk som spiste mindre enn 1 teskje om dagen. Olivenolje har hele 75% enumettet fettsyrer, som virker som anti-age for huden. Olivenolje er også rik på antioksidanten polyfenol som bekjemper skadelige frie radikaler.

Tips: Ha alltid en liten salat til hvert måltid som du tar to-tre ts med en god, extra virgin olivenolje som du drysser over. Det er sunt for både helse og hud, og kjempegodt!

 

2) Tomat

tomat er bra for huden marina miracle

Tomat har et svært høyt innhold av antioksidanten lycopene (nivå av lycopene er høyere i kokte, bearbeidet tomater som tomatpurè) Lycopene forbedrer hudens naturlige SPF, men det ikke er en erstatning for solkrem! Et daglig inntak av tomat i en eller annen form vil beskytte huden din 30% mer mot skadelige stråler fra solen.

 

 3) Havregryn

oatmeal havregrøt er bra for huden

Havregryn vil gi fuktighet til huden innenfra. Den er rik på vitaminer som forhindrer rynker og huden din vil se ung ut lengre.

Tips: I stedet for brunt/raffinert sukker i havregrøten, tilsett naturlig sødme med hakket frukt. Det er sunnere og smaker det enda bedre!  Dette er et godt råd fordi sukkerholdige karbohydrater ber kroppen din å lage insulin og produksjon av hormonet androgen økes. Forhøyet produksjon av androgener gjør at talgkjertler i huden begyner å skille ut mer olje som så blir fanget inni porene og forårsaker kviser og uren hud.

 

4) Grønn te

grønn te er bra for huden

En studie publisert i Journal of Nutrition i 2011, viste at folk som drakk grønn te daglig i 12 uker hadde en hud som var mer elastisk og glatt, og hadde en fjerdedel mindre solskader når de utsettes for UV-lys sammenlignet med en kontrollgruppe. Antioksidanter i grønn te booster blodsirkulasjon og oksygen som bringer viktige næringsstoffer ut i huden og holder den frisk.

Tips: Drikk en kopp grønn-te hver dag. Du finner mange supergode teer på helsekostbutikker.

 

5) Kale

marina miracle kale er sunt for huden

Kale er en grønnsak som hører til kålfamilien. Kale er en av de beste kildene til lutein og zeaxanthin, næringsstoffer som absorberer og nøytraliserer frie radikaler. Som igjen forebygger rynker. Kun en håndfull daglig gir deg mer enn nok av anbefalt mengde.

Tips: Kale kan være litt hardt å fordøye pga høyt fiberinnhold, damp den før du har den i salaten, eller har den i wokpannen.

 

6) Vann

vann marina miracle bra for huden

Vann holder huden hydrert. Vann er kroppens viktigste kjemiske komponent og utgjør om lag 60 prosent av kroppsvekten vår. Alle systemene i kroppen er avhengig av vann. Hvis du drikker for lite vann blir du sliten og trøtt, og dette vil også syns på huden som vil se gusten og sliten ut. Drikk minst 1-2 liter vann om dagen. Hvis du er veldig aktiv eller trener, trenger du enda mer.

Tips: Smaksett vannet med f.eks jordbær, agurk og sitron. Du kan også smaksette vannet med forskjellige urter, det ser innbydende ut og det er sunt og godt!

 

7) Valnøtter

valnøtter marina miracle bra for huden

Valnøtter inneholder omega-3 essensielle fettsyrer som kan forbedre hudens elastisitet. Nøttene er også lastet med kobber, et mineral som øker kollagenproduksjonen. Valnøtter vil mykgjøre huden og forhindre rynker.

Tips: Ta en håndfull valnøtter som en snack, inkluder den i frokosblandingen eller sammen med havregrøten!

 

 

 

Når naturlige matvarer kan gjøre så mye for huden din innenfra, er det da ikke sannsynlig at konsentrerte naturlige ingredienser brukt i hudpleie kan gjøre enda mer? Les gjerne på ingredienssidene våre i menyen eller gå til våre produkter her.