Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Psoriasis - Behandling med olje

07 april 2014 – Marina Engervik

psoriasis behandling med olje

Psoriasis er en kronsisk hudsykdom og det fins ingen kur som gir varig helbredelse. Men det er mye man kan gjøre for å holde utbrudd av psoriasis tilbake og i sjakk. God hudpleierutine er veldig viktig. Det er også viktig å spise riktig, tilføre huden fuktighet og næring både innenfra og utenfra. Rådene vi skriver her erstatter ikke behandling du får fra din lege, men det kan være en av mange ting som holder psoriasis tilbake og er absolutt verdt å prøve.


Kokosnøttolje...

...er veldig hydrerende og den binder fuktighet i huden slik at veldig tørr hud, sånn som psoriasis, holder på fuktigheten lengre. Kokosolje vil også hjelpe huden å lege seg selv raskere, også lukter den så godt!

Hvis du skal prøve ren kokosnøttolje på huden din, må du skaffe deg jomfru kokosnøtt olje (virgin coconut oil) også bør den være økologisk slik at du får en så ren og effektiv kokosolje som mulig. På denne måten vil du også kunne behandle din psoriasis på en helt naturlig måte, uten kjemikalier.

Du kan smøre kokosnøttolje både på kroppen, og i hodebunn. Har du psoriasis i hodebunn vil det å massere kokosnøttolje i hodebunnen på kvelden før du legger deg og vaske det vekk neste morgen, bidra til å gi masse fuktighet og det er flere som har hatt god nytte av det. Husk at dette ikke erstatter behandlinger du allerede har fått fra din lege, men det kan bidra til å lette ubehaget ved utbrudd av psoriasis.

Kokosnøttolje fungerer også på tørr og kløende hud og andre former for eksem.

 

Tetreolje

Oljen er veldig antiseptisk og bidrar til å fjerne døde hudceller. Denne oljen er kraftig, så her må man være litt forsiktig, men mange sier at tea tree kan hjelpe på psoriasis.Tea tree hjelper sår å gro, denne oljen kan man dryppe rett ned i åpne sår og oljen vil rense såret og få det til å gro raskere. Les mer om Tea Tree.

Oljer som olivenolje, jojoba og avocado olje er også oljer som gir dyp hydrering av veldig tørr hud og som kan lette ubehaget ved utbrudd av psoriasis samtidig som det forebygger nye utbrudd.