Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Ansiktsolje eller ansiktskrem, hva er forskjellen?

01 april 2014 – Marina Engervik

ansiktsolje eller ansiktskrem

Er du usikker på hva som egentlig er forskjellen mellom en ansiktsolje og en ansiktskrem? Er du litt usikker på hva du burde velge?

Først litt raske fakta: En vanlig krem inneholder vann og olje som blandes ved hjelp av en emulgator (stoff som binder olje og vann) for å skape en "kremete" konsistens. Kremer kan ofte inneholde mange typer emulgatorer og konserveringsmidler for å holde kremen stabil og frisk. Emulgator gjør ikke noe nytte for huden, men er en innpakning som gir konsistens.

Ansiktsolje og ansiktsserum er ganske enkelt virkestoffene blandet med hverandre uten emulgator eller "innpakning". Våre ansiktsoljer består av virkestoffer som oljer, urter, vitaminer og ekstrakter. Når dette formuleres riktig vil brukeren kun måtte riste lett på flasken før bruk for å få mikset de forskjellige ingrediensene.

Ansiktsoljer er veldig næringsrike og virker dypere ned i huden på grunn av dens aktive virkestoffer. Du trenger normalt ikke like like mye ansiktolje i volum som når du bruker krem siden dette er konsentrert.

Oljer virker balanserende på huden og kan forbedre hudens utseende og helse. Det er en fordel at ansiktsoljer kun består av rene naturlige oljer og ingredienser. Det gjør bruken veldig trygt for de med sensitiv og irritert hud.

Det er ingen problem å bytte ut kremen med ansiktsolje. Våre ansiktsoljer er unike fordi de gir like mye fuktighet (om ikke mer) og de virker dypt ned i huden med sine aktive næringsstoffer. 

 

Hvorfor bruke ansiktskrem?

En god ansiktskrem har egenskaper som kan gi en bedre beskyttelse mot ytre faktorer. Egenskapene til kremen kan være med på å komplementere egenskapene til ansiktsoljen din og sammen gi en mer komplett hudpleierutine. Skal du kombinere krem og ansiktsolje vil du trenge en ansiktskrem som er lettere i konsistensen og som er utviklet med fokus på beskyttelse. Det kan også være en fordel at den jobber med de ytterste hudlagene siden de fleste ansiktsoljer vil bedre dekke de dypere hudlagene. På den måten blir arbeidsfordelingen mellom kremen og ansiktsoljen riktig.

Vi har utviklet en ansiktskrem som heter Acai Hydra Cream nettopp for dette formålet. Den er lett, hydrerende, inneholder beskyttelse mot forurensning og ytre faktorer. I tillegg har den aktiv probiotika som huden din i perioder kan dra nytte av. Sammen med en ansiktsolje som Herbal Face Oil, Amaranth Face Oil eller Acne Fight Serum finner du den beste kombinasjonen for nettopp din hud.

Husk: Ansiktsoljen skal alltid på først, og så kremen til slutt.

 

Flere artikler for deg

Hvordan bruker jeg ansiktsolje?

Hvilken ansiktsolje skal jeg velge?