Kåret 3 ganger til beste skandinaviske hudpleiemerke!

Hvordan behandle fet hud

08 april 2014 – Marina Engervik

oljete hud

Fet og oljete hud er en helt vanlig tilstand. Noen sliter også med kviser, sorte prikker og akne i tillegg til fet hud.

 

Du blir kanskje overrasket over å høre at du kan behandle fet/oljete hud med olje?

Mange tenker at den beste måten å behandle fet hud på er å strippe huden av olje og bruker produkter som tørker ut oljen i huden. Dette er en feil mange gjør. Det som skjer når man bruker produkter som skal tørke ut oljete hud er at huden bare begyner å produserer mer olje. Dermed fikser du ikke problemet, du bare skjuler det i en viss periode. Etterhvert vil huden produsere mer og mer olje for å kompansere med at den blir tørket ut og du må bruke mer og mer produkter, en ganske ond sirkel med andre ord.

Hvis du istedet smører huden din inn med rene oljer som ikke tetter porene vil huden din tenke; "Her er det nok olje, jeg trenger ikke å produsere mer" Talgkjertlene i huden slapper nå av og stopper å overprodusere olje.

Les mer om hvordan dette virker og hvilket produkt du bør bruke her >>

 

En god nyhet til deg med fet hud

De som har fet hud ofte eldres bedre og får færre rynker enn de med tørr/normal hud. Dette fordi fet hud er tykkere og derfor sterkere og lengre "holdbard" mot rynker.

Hvis du plages med fet, oljete hud med eller uten kviser så prøv dette som hudpleierutine, hver morgen og kveld:

1. Rens ansiktet med en mild rens (kjøp gjerne de som er laget for sensitiv hud) og rens ansiktet morgen og kveld. Du kan også bare bruke lunkent vann for å vaske ansiktet om du foretrekker det. Avslutt alltid vasking av ansiktet med iskaldt vann for å lukke inn porene.

2. Etter rens og vasking påfører du Acne Fight Serum for å gi huden god fuktighet og "lure" huden slik at den ikke produserer mer olje.

3. Bruk alltid sminke som er lett og som ikke tetter porene dine.