Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Er det solfaktor i ansiktsoljene?

29 mai 2018 – Marina Engervik

Marina Miracle solfaktor solbeskyttelse i ansiktsoljer

Mange lurer på om det er solfaktor i ansiktsoljene våre. Svaret er nei, det er ikke tilsatt solfiltre i ansiktsoljene våre, men de har et naturlig innhold av solbeskyttende egenskaper som tilsvarer en solfaktor på ca 10 spf. Vi kan ikke si eksakt solfaktor fordi oljer er råvarer og da vil de alltid variere litt.

Vi vil uansett anbefale deg å bruke solkrem over ansiktsoljen når det er sommer og også ellers i løpet av året hvis du skal være ute når det er sol. Kjøp deg en solkrem med fysisk solfilter som er non-nano (Non-nano betyr at partiklene som gir solbeskyttelse ikke er så små at de går inn i blodet) og helst så naturlig som mulig, så slipper du hormonforstyrrende stoffer og andre skadelige kjemikalier. 

Det er to typer stråling vi må beskytte oss mot, UVA og UVB. Du bør kjøpe en solkrem som beskytter mot begge disse, en såkalt bredspekter-solkrem.

 

Hva er forskjellen på UVA og UVB?

UVA stråler trenger dypt ned i dermis, hudens tykkeste lag. Ubeskyttet eksponering over lengre perioder kan føre til for tidlig aldring av huden og dannelse av rynker. UVB stråler er de strålene som gjør at man blir solbrent. Strålene brenner det øverste hudlaget, epidermis. Denne typer stråler og solskader kan forårsake hudkreft.

 

Kan jeg bruke ansiktsolje i solen?