Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Plaget med atopisk eksem?

31 januar 2022 – Martin Engervik

Bransjebladet Kosmetikk har en dyptgående artikkel om atopisk eksem og hvordan behandle hud som lider av atopisk eksem. Har du prøvd riktige oljekapsler for eksem?
Marina Engervik - Kosmetikk artikkel om atopisk eksem. Lese hele artikkelen her og se hva som kan hjelpe din eksemhud. Oljekapsler kan være løsningen.

Vår gründer, Marina Engervik, er fast spaltist i Kosmetikk, det norske fagbladet for skjønnhetsbransjen. Som spaltist deler hun sine personlige meninger, nyttig informasjon og tips om naturlige skjønnhetstrender og ingredienser. Hun skrev nylig en artikkel om atopisk eksem, les videre for å forstå hvorfor noen får atopisk eksem og hvordan man kan behandle dette effektivt.

 

PLAGET MED ATOPISK EKSEM?

GLA fra nattlysolje kan være løsningen!

Tekst: Marina Elisabeth Engervik

Jeg har selv atopisk eksem. Jeg ble født med det, og tilstanden forverret seg. Da jeg var fire år, var det så ille at jeg ble lagt inn på sykehus og fikk sterke medikamenter mot det betente eksemet. Etter hvert ble jeg bedre, men fikk stadig kraftige utslett. Det var da mine foreldre ble tipset om nattlysolje som behandling mot eksem. Jeg begynte å ta dette i store doser, og litt etter litt ble eksemet mye bedre, og til slutt nesten borte.

Jeg spiser fortsatt den dag i dag 1000 mg nattlysolje daglig, og dette holder eksemet i sjakk.

 

Nattlysolje

Nattlysolje lages ved at man kaldpresser frøene til kjempenattlysplanten. Oljen kan både spises og brukes i hudpleieprodukter, og har en unik evne til å lindre og mykgjøre tørr og kløende hud.

Nattlys er en plante som kommer fra Nord- og Sør-Amerika, men den vokser også nå i hele Europa og i deler av Asia. Den har gule blomster som åpner seg ved solnedgang, og lukker seg igjen når solen står opp. Derfor fikk denne nydelige blomsten navnet Nattlys. Nattlysolje inneholder store mengder gamma-linolensyre (GLA), en essensiell omega-6-fettsyre som spiller en viktig rolle i kroppens forsvarssystem mot inflammasjoner. Når man daglig spiser GLA, vil kroppen etter hvert nyttiggjøre seg av den.

 

Hvorfor virker GLA mot atopisk eksem?

Dette er den interessante biten. Atopisk eksem er den hyppigst forekommende eksemsykdommen i verden, og det er kanskje også derfor at den er så mye forsket på. Det viser seg at de som har atopisk eksem mangler et spesielt enzym, delta-6-desaturase, et enzym som er ansvarlig for å omdanne linolsyre (LA) til gamma-linolensyre (GLA). Denne tilstanden er faktisk en genfeil.

Atopisk eksem er kroppens inflammatoriske respons når det er en ubalanse mellom LA og GLA. Har man høye nivåer av LA og lave nivåer av GLA, vil det påvirke kroppens produksjon av metabolitter, som er kjent for å ha en antiinflammatorisk kapasitet. Man går konstant rundt i en inflammatorisk tilstand som resulterer i eksemutbrudd og også andre allergier.

Alle atopikeres motto bør fra nå av være:
«Spis GLA hver dag og bli GLAD»!

 

Produkter for deg med atopisk eksem

De fleste av Marina Miracle sine produkter passer for deg med atopisk eksem. Fordi produktene er milde, men fortsatt effektive, forbedrer de huden uten å irritere. 

Hvis du har atopisk eksem og skal prøve Marina Miracle for første gang anbefaler vi deg å starte med denne hudpleierutinen. Hvis du ønsker kun det mest essensielle kan du starte med kun Sweet & Creamy Oil Cleanser og Herbal Face Oil. Da renser du huden først og så rister du flasken med ansiktsolje og påfører ca 6 dråper. Dette gjør du hver morgen og kveld. Husk også å ta kosttilskudd av nattlysolje som du kan få kjøpt på helsekostbutikk.

Hvis du har flere spørsmål rundt våre produkter og atopisk eksem kan du kontakte oss på info@marinamiracle.com.