Kåret 3 ganger til beste skandinaviske hudpleiemerke!

Hva er mekanisk og enzympeeling?

10 mai 2019 – Marina Engervik

Enzympeeling og mekanisk peeling

Å peele huden betyr å fjerne døde hudceller slik at de nye og friske hudcellene kommer fram. Huden får da en frisk og vakker glød. Når man regelmessig peeler huden vil dine hudpleieprodukter trekke bedre og dypere ned i huden og øker derfor også effekten på produktene. Andre fordeler med peeling er at det kan minske fine linjer, motvirke akne, pigmentforandringer og også forbedre tørr hud. Ved å peele huden regelmessig kan fuktighetsnivået i huden øke og det igjen gir en frisk glød til huden. De to vanligste metodene er mekanisk peeling og enzympeeling.

 

Mekanisk peelingHva er mekanisk peeling

1.

Mekanisk peeling er den vanligste formen for peeling med faktiske korn som brukes til å skrubbe huden.

2.

Det brukes fysiske korn fra forskjellige materialer som sukkerkorn, skallet fra frø og nøtter som kokosnøtt eller jojoba, men det kan også tilsettes syntetiske korn som er laget av plast.

Les mer her om mikroplast og hvordan du kan unngå det. 

3.

Mekanisk peeling skjer når man masserer skrubbekornene inn i ansiktet. Ved hjelp av trykket med fingertuppen kan du bestemme selv hvor hard peeling du vil utføre. Mekanisk peeling fjerner døde hudceller og ‘sliper’ på det øverste hudlaget slik at huden blir etterlatt myk, glatt og rengjort.

 

Enzympeelingenzym peeling

1.

Enzympeeling er en en peeling som er effektiv for å fjerne døde hudceller fordi enzymene løser opp og svekker bindingene mellom de døde cellene slik at de slipper tak. Enzymene vil også ‘spise opp’ mye av de døde hudcellene.

  2.

  Enzympeeling er veldig bra for sensitive og irriterte hudtyper fordi denne peelingformen, selv om den er effektiv, også er veldig mild og skånsom.

   3.

   Enzympeeling får man i form av masker som smøres på huden og skal virke i en viss tid for å la enzymene gjøre jobben sin. Enzymer finnes i både planter, frukt og kornarter som sukker, papaya og ananas. Huden vil etter en enzympeeling føles svært myk og jevn med en frisk glød.

      

     Rosehip Peeling Mask

     Marina Miracle Rosehip Peeling Mask inneholder begge disse metodene for peeling så du får det beste av to verdener. Når du legger masken på huden vil enzymer fra sukkerarter begynne å oppløse og ‘spise opp’ døde hudceller. Etter 15-30 minutt har huden din fått en enzympeeling og du kan velge å gå videre til mekanisk peeling.

     Hvis du har veldig sensitiv hud kan peelingen med enzymer være nok, du vasker da bare av masken uten å utføre mekanisk peeling. Hvis du vil ha mekanisk peeling i tillegg masserer du masken inn i huden som en skrubb slik at sukkerkornene fra økologisk rå-rørsukker gir en mild mekanisk peeling. Du kan selv justere trykket i forhold til hvor sensitiv huden din er.

     Fordi Rosehip Peeling Mask inneholder både enzympeeling og mekanisk peeling er dette en perfekt maske som dypt rengjør og eksfolierer huden på en skånsom, men effektiv måte og passer også alle hudtyper. Den danner et perfekt grunnlag for en fuktmaske slik som Shea Hydration Mask og vil også øke effekten av dine vanlige hudpleieprodukter.

      

     Skrevet av Hanne Garnvik, Marina Miracle Nederland