Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

4 vanlige myter om hudpleie

28 juli 2015 – Marina Engervik

ansiktsrens og andre myter

Hudpleie er et stort tema og det fins mange myter som burde avsløres. Her kommer noen av mytene og hva som er den egentlige sannheten. 

 

1.

Myte: Det er bra når et produkt gir en kriblende følelse i huden.

Fakta: Denne følelsen forteller deg at huden din er irritert og det er ikke bra.

Den kriblende følelsen er faktisk huden din som reagerer på irritasjon, noe som ofte resulterer i betennelse. Produkter som gir den følelsen kan skade hudens legingssprosess, gjøre arrdannelse verre, føre til at det naturlige kollagen og elastin å brytes ned og øke veksten av bakterier som forårsaker kviser.

Irritasjon eller betennelse, uansett hva som forårsaker det, svekker hudens immunrespons og helbredelse.

 

2.

Myte: Huden tilpasser seg produktene du bruker og etterhvert vil produktene slutte og fungere. Derfor bør man bytte ut produktene man bruker jevnlig.

Fakta: Huden din kan ikke tilpasse seg hudpleieprodukter noe mer enn kroppen din tilpasser seg til et sunt kosthold.

Det vil si at hvis for eksempel spinat er sunt for deg i dag, er jo spinat alltid like sunt, og spinat fortsetter å være sunt, selv om du spiser det hver dag. Det samme gjelder for huden din, så lenge du bruker det som er sunt og bra for huden din, vil huden din forbli sunn. Det er ingen poeng i å bytte fra noe som fungerer og som er sunt for huden din.

 

3. 

Myte: Huden bør føles stram etter vask, da er den blitt renset grundig.

Fakta: En stram hud er en tørr hud og det er ikke bra.

Hvis huden din ikke føles frisk, myk og smidig etter en vask, har du sannsynligvis vasket ansiktet med en rens som er for hard for huden din. En for kraftig ansiktsrens kan øke synligheten av fine linjer fordi den vasker bort hudens naturlige oljer. Det kan igjen utløse kviser fordi oljeproduksjonen er i "overdrive" og prøver alt den kan for å kompensere for mangel på fuktighet. Bruk heller en ansiktsrens som får huden til å føles frisk, myk og smidig etter vask.

Prøv vår nyhet Sweet & Creamy Oil Cleanser for en myk og sunn hud! Les om ansiktsrens her >>

 

4. 

Myte: Hvis et produkt ikke fungerer raskt, gå videre til et annet produkt.

Fakta: Det tar ofte 8-10 uker før du kan se virkelige resultater av produktet du bruker.

Det er viktig å holde seg til en hudpleierutine og produkt lenge nok til å se hva som fungerer for din hud og hva som ikke fungerer. Det er lurt å vente 8 til 10 uker før du tenker på å bytte til et annet produkt, da får du se om produktet virkelig virker på din hud. På den måten blir du kjent med din egen hud og kan finne fram til det perfekte produktet for deg.

Vi anbefaler å sjekke ut vår ansiktsrens, fuktighetsgivende ansiktsmaske, og den populære ansiktsoljen.

(Kilder: Mark G. Rubin, professor of dermatology at the University of California. Skin Pharmacology and Applied Skin Physiology, November-December 2000, pages 358-371; Skin Research and Technology, November 2001, pages 227-237; Archives of Dermatologic Research, May 1996, pages 245-248)