Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Hva er egentlig stoffet MI?

07 august 2015 – Marina Engervik

Methylisothiazolinone kjemisk farlig stoff

Du har kanskje allerede lest litt om det kjemiske stoffet med kallenavnet MI og skadene det kan gjøre? Men hva er dette stoffet egentlig og hvor alvorlig kan det være? I denne artikkelen skal vi på en enkel og kort måte besvare disse spørsmålene og vise deg hvordan du holder deg unna det.

 

Fakta om MI

  • Fullt navn: Methylisothiazolinone
  • Et konserveringsmiddel til bruk i kosmetikk.
  • Produkter som inneholder MI har en allergisk reaksjonsrate på 10% (noe som er veldig høyt).
  • De som får en allergisk reaksjon, blir ofte alvorlig syke og må ha legehjelp.
  • Huden hovner opp, får blemmer, store sår og utslett.
  • Allergien mot MI har nærmest blitt en epedemi fordi så mange har reagert på stoffet.
  • MI har ingen nyttige egenskaper i forhold til huden, det blir kun brukt for å forlenge holdbarheten til produktet.

MI ødelegger cellene og kan skade nervene. I ett tilfelle fikk en bristisk kvinne så alvorlig reaksjon at hele hodet og ansiktet hovnet opp så mye at hun fikk problemer med å puste og måtte ha øyeblikkelig hjelp.
En annen britisk kvinne var på ferie i Spania og brukte en sokrem med MI, huden hennes ble så betent at hun måtte ligge i to dager på sykehus hvor hun fikk steroider og antihistaminer for å roe den allergiske reaksjonen.

>> Klikk her for å se bilde av hvordan en reaksjon på MI ser ut.

 

Hvordan du unngår MI

Det er tydelig at vi må holde oss unna dette kjemiske stoffet. De store kosmetiske produsentene jobber for å få dette stoffet ut av produktene, men det fins fortsatt mye av det på markedet. Produkter som krem, shampoo, balsam, såpe, tannkrem osv. kan inneholde MI. Den tryggeste måten å finne ut om produktet du bruker inneholder MI på, er å lese i ingredienslisten etter ordet: Methylisothiazolinone, MIT eller MI.

Vi bruker selvfølgelig IKKE dette farlige kjemiske stoffet i våret produkter. Vi bruker absolutt ingen kjemiske konserveringsmidler i våre produkter, kun naturlig konservering som vitamin E, te tre olje og andre oljer som er kjent for å ha en antibakteriell effekt. Derfor er våre produkter en ferskvare. Likevel har de en holdbarhet på ca 12 måneder etter at du har mottatt produktet fra oss.

>> Klikk her for å komme til produktene våre.


Kilder: http://www.dailymail.co.uk, https://en.wikipedia.org/wiki/Methylisothiazolinone