Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

3 tips mot tørr vinterhud

05 desember 2017 – Marina Engervik

bruk en god ansiktsmaske for tørr hud

Visste du at de aller fleste av oss får tørr hud på vinteren fordi den kalde luften drar fuktigheten ut av huden? 

Du har kanskje opplevd å ha vært ute en liten stund i kuldegrader og når du kommer inn igjen, føles huden stram og tørr. Noen ganger blir den så tørr at huden klør og flasser. Men det finnes heldigvis en god løsning på dette. Her er mine 3 beste tips for å få fuktigheten og gløden tilbake til en tørr og gusten vinterhud.

 

1. Eksfolier huden 1 gang i uken

Rosehip peeling mask @mymkech

Foto: Takk til @mymkech fra Slovakia for det fine bildet.

Det er viktig å eksfoliere en tørr hud regelmessig fordi det samler seg mye døde hudceller på huden. Hudcellene sperrer for ansiktsoljer og fuktighetskremer å trekke godt nok inn og da får man ikke fuktet huden riktig for alt ligger bare utenpå og huden blir fortsatt tørr uansett hvor mye krem man bruker. Så eksfolier huden 1 gang i uken. Rosehip Peeling Mask er en super ansiktsmaske å bruke for tørr hud fordi den eksfolierer, skrubber og drar ut urenheter fra porene, men helt uten å tørke ut huden. Huden blir bare silkemyk og helt ren og klar for et fuktighetsgivende produkt.

 

2. Bruk en næringsrik ansiktsolje og krem morgen og kveld

Oljer er fantastiske å bruke på vinteren fordi de trekker dypt ned i huden og lipider i oljene styrker hudbarrieren slik at den blir mer motstandsdyktig mot kulde. Den ultimate oljen for tørr til veldig tørr hud er Amaranth Face Oil. Den mykgjør og gir massevis av sunne fettsyrer til huden som den trenger så sårt nå om vinteren. Oljen brukes hver morgen og kveld etter rens eller ansiktsmaske. 

Det er også en god idè å legge en krem over ansiktsoljen når man har en tørr hud, dette vil hydrere den tørre huden enda mer. Acai Hydra Cream er en fantastisk fuktgiver, under testperioden av denne kremen merker alle i vårt testpanel at huden føles enda mer hydrert og enda mykere etter regelmessig bruk av denne kremen. Den gjør liksom det lille ekstra som tørr hud faktisk trenger. 

Du kan lese mer om kremen og utviklingsprosessen i en stor artikkel Kosmetikk skrev om vår unike krem her.

 

3. Plei huden litt ekstra med en fuktighetsmaske 1-2 ganger i uken

Fuktighetsmaske er jo nesten et must når man har tørr hud. Jeg bruker Shea Hydration Mask 1 kveld i uken (fordi jeg har veldig sensitiv hud, men hvis huden din ikke er så sensitiv og tåler litt ekstra, kan du med fordel bruke fuktighetsmasken opp til 2 ganger i uken), og da sover jeg også med masken. Masken inneholder eplesyrer og probiotisk juice av aloe vera og grønn te, så den gir virkelig dyp og effektiv fuktighet til huden. Denne masken er populær i Finnmark, hvor det er superkaldt på vinteren, fordi den gir så god fuktighet. Dette er en virkelig god ansiktsmaske for tørr hud.

Les her en morsom artikkel jeg skrev i fjord om hvor godt fuktighetsmaske fungerer i Alta, hvor det kan bli opptil 50 minusgrader!

 

Skrevet av Marina Engervik

 

Produkter nevnt i artikkelen:

Rosehip Peeling Mask
Amaranth Face Oil
 Shea Hydration Mask
(Klikk på bildet for å se produktet)