Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Hva er Lipider

30 september 2014 – Marina Engervik

Lipider er en gruppe av, eller et fellesnavn på, naturlige forekommende molekyler som omfatter fett, voks og fettløselige vitaminer (Vitamin A, D, E og K).

visste du dette. lipider i hudpleie

Lipider i korte trekk:

  • Forekommer naturlig i huden
  • Består av fettsyrer
  • Beskytter fuktighetsbarrieren
  • Forhindrer dehydrering
  • Gir glød til huden
  • Bidrar til sunn og frisk hud

Lipider forekommer naturlig i vegetabilske oljer. Olje fra for eksempel oliven, avokado, mandel, aprikos eller nattlys er proppfull av sunne lipider.

Lipider forekommer også naturlig i det ytterste hudlaget vårt, epedermis, og består av lipider som ceramider, kolesterol og fettsyrer. Disse Lipidene er naturlige fettstoffer som er avgjørende for å opprettholde en sunn fuktighet og struktur i huden. Lipider beskytter fuktighetsbarrieren i huden og hindrer tap av vann gjennom huden som kan føre til tørr og irritert hud.

Nyere forskning viser at den ingrediensen vi har fryktet mest, faktisk er den ingrediensen som virkelig kan forandre huden vår til det bedre. Akkurat som vi daglig trenger essensielle fettsyrer i kostholdet vårt for å opprettholde god helse, trenger huden vår næringsrike oljer for å holde seg frisk og sunn.

Våre produkter inneholder høye konsentrasjoner av lipider fordi produktene er formulert med naturlige oljer som er rike på lipider. Hvis du er ute etter å ha en sunn hud som er full av glød uten eksponering for kjemikalier eller harde behandlinger, burde du legge til naturlige ansiktsoljer og serum i din daglige hudpleierutine.

lipid fettsyre

En sunn og frisk ung hud som gløder har en rik mengde med lipider. Hudcellene holdes sammen av naturlige oljer og det resulterer i sunn og glødende hud. Etterhvert som vi blir eldre mister huden den naturlige evnen til å produsere lipider. Derfor må man tilføre huden lipider igjen, lipider som forekommer naturlig i næringsrike oljer. En sunn hud med en sterk fuktighetsbarriere vil forhindre dehydrering av huden og hjelpe huden å holde på fuktigheten.

Når du påfører ansiktsoljen, vil den raskt trekke inn i det øverste hudlaget, epedermis, og umiddelbart produsere lipider som vil skape en fuktighetsbarriere i huden. Du vil raskt oppleve en sunn og frisk hud, full av ny glød!

 

Herbal Face Oil i pen eske

Les om vår ansiktsolje >