Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Hva er Parabener?

Parabener

Parabener kommer i mange versjoner: Methylparaben, butylparaben, ethylparaben, benzylparaben, isobutylparaben og propylparaben. 

Parabener brukes som et konserveringsmiddel i solkrem, balsam, shampoo, fuktighetskremer og annen kosmetikk. Ser du en eller flere av parabenene ramset opp ovenfor i innholdsfortegnelsen i dine produkter, burde du tenke deg om før du bruker produktet. I Danmark er det forbudt med noen typer parabener i kosmetikk og hudpleie.

I Norge er det fortsatt tillatt med alle typer parabener, men forskere begyner å få øynene opp og uttaler seg om at disse giftige stoffene er mer skadelig enn først antatt. Norge er et av de landene hvor det er størst forekomst av antall forskjellige kjemikalier i kroppen.

Les mer her om kjemikalier og miljøgifter i hudpleie.

 

Raske fakta om parabener:

○ Parabener kan øke nivåer av østrogen ved å interferere med enzymet i huden vår som frigir østrogen fra kroppen. Dette virker hormonforstyrrende.

○ Parabener blir absorbert i kroppen. Det vil si at det lagres i kroppen. Det er blitt gjort mange studier hvor det viser seg at de som regelmessig har brukt kremer med parabener hadde høyere konsentrasjon av parabener i kroppen jo eldre de var. En annen studie i Danmark fant ut at konsentrasjoner av parabener i urin økte etter påføring av en paraben-holdig krem.

○ Det er flere forskere som antar at parabener er en av årsakene til brystkreft og skade på foster.

Kilder:
vg.no
nrk.no