Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Er det farlig med syntetiske kjemikalier i hudpleie?

Farlig med syntetiske kjemikalier i hudpleie

Vi vet at f.eks parabener er farlige, men hva hvis vi bare kutter ut paraben-holdige produkter?

Det hadde vært greit om det var så enkelt, men i dag er det utrolig mange forskjellige syntetiske kjemikalier (flere tusen) med lange kompliserte navn som mange overser. Her er noen av de mest vanlige (og farligste) syntetiske tilsetningsstoffene i hudpleie:

 

Sodium Laureth Sulfate (SLES)

Er ofte brukt som et industrielt avfettingsmiddel, men brukes også mye i vaskemidler og kosmetikk. Dette kjemikaliet er kjent for å irritere huden, det kan føre til hudsykdommer som eksem. Det har også vist seg å forårsake grå stær hos voksne og å hemme riktig utvikling av øynene til små barn.

 

Propylene Glycol

Brukes for å gi fuktighet til huden, men det er også en bærer for andre kjemikalier, og bringer dem inn i huden og kan påvirke hele kroppen. Propylene Glycol er kjent for å bli brukt som frostvæske. Ikke bare er det en frostvæske, men det blir brukt på flyplassene for å av-ise fly.

 

Methylisothiazolinone

Et syntetisk konserveringsmiddel til bruk i hudpleieprodukter og absorberes gjennom huden. Det er kjent for å være en nervegift og det har blitt rapportert flere alvorlige allergiske reaksjoner.

 

BHT

(Butylated Hydroxytolulene) brukes som konserveringsmiddel. Kan forårsake allergisk reaksjon og hudproblemer. Kan også trigge vekst av kreftsvulster.

 

Hos oss er du trygg

Listen kunne vært flere meter lang, og vi oppfordrer alle til å bli mer forsiktige og mer oppmerksomme på hva de smører på huden. Dette er også med tanke på miljøet, fordi disse syntetiske kjemikaliene er miljøfarlige og kan skade dyr og planteliv.

Våre produkter inneholder aldri noen av disse eller andre syntetiske, skadelige ingredienser og tilsetningsstoffer. Hos oss er du trygg på at det du smører på huden er helt naturlig og rent, trygt for både deg og miljøet.

Se våre produkter her.