Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

3 tips til hvordan du tar vare på huden i sommer

19 juni 2015 – Marina Engervik

Nå er endelig sommeren her! Sola varmer og dagene er lange og lyse. Vi ønsker deg en god sommer med 3 enkle tips til hvordan du kan ta vare på huden din i sommer. Her er 3 enkle steg til en vakker og sunn sommerhud:

 

1. Vask huden din med ansiktsrens hver morgen og kveld

Dette høres kanskje litt strevsomt ut, du har jo tross alt ferie, men dette er så utrolig viktig. Tenk på dette: Du har ferie og er ute hele dagen på stranda, du har på solkrem, du svetter og det er mye støv i lufta pga tørt og fint vær. Etter en lang dag med dette er huden din tilsmusset og lengter etter en god rens. Dette gjør godt for huden din og den holder seg frisk og sunn når du regelmessig rengjør den. Pass på at du har en rens som ikke tørker ut huden din, huden skal ikke føles stiv ut etter en rens. Vi anbefaler vår Sweet & Creamy Oil Cleanser. Den renser huden samtidig som den fjerner all makeup!

Ansiktsrens om sommeren

 

2. Tilfør rikelig med fuktighet

Sommerens sol og saltvann kan tørke ut huden. Etter at du har renset ansiktet bør du påføre en ansiktsolje eller serum som gir huden din rikelig med fuktighet (Bruk gjerne en av våre naturlige og næringsrike oljer). Dette er spesielt viktig på kvelden før du legger deg, det er på natten huden gjenoppbygger seg til neste dag og da vil næringsstoffene virkelig få jobbe med huden. 

Ansiktsoljer er bra om sommeren

 

3. Bruk solkrem!

Til sist, men ikke minst, bruk solkrem hver eneste dag. Bruk solkrem selvom du ikke skal på stranda. De skadelige strålene fra sola er overalt og det er viktig å beskytte huden mot disse hver dag. Vi anbefaler og bruke en lett og mild solkrem med solfaktor 30. Da beskytter du huden din gjennom hele dagen. Hvis du derimot trener og svetter, eller er på stranda og bader, bør du påføre solkrem gjennom hele dagen (ca hver andre time).

marina miracle solkrem

Vet du ikke helt hva du skal se etter i en solkrem? Her er en liten guide til hvordan du kan velge riktig solkrem for deg:

Ultrafiolett A (UVA): Den lengste bølgelengden av stråling solen som trenger igjenom dermis, det dypeste laget i huden din. Solskader fra UVA stråling aktiverer frie radikaler og fremmer aldring av huden.
Ultrafiolett B (UVB): Denne bølgelengden av lys penetrerer hudens øverste lag, epidermis. Disse strålene fører til solbrenthet, allergiske reaksjoner og hudkreft. 
Ultrafiolett C (UVC): Vanligvis er det disse strålene som filtreres av ozonlaget og de er de mest skadelige strålene fra solen.
Infrarødt (IR): Dette er "varme" fra solen og for mye av dette kan påvirke kollagen og elastiteten i huden slik at det blir svekket.