Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

3 eteriske oljer mot akne

02 oktober 2017 – Marina Engervik

Eteriske oljer er det edleste og fineste av oljer man kan få. I prosessen med å lage eterisk olje får man ut selve essensen av planten, alle dens næringsrike bestanddeler, legende egenskaper og plantens egen duft bevares i en eterisk olje.

De fleste eteriske oljer framstilles fra planter gjennom dampdestillasjon. Nyplukkede planter holdes over kokende vann og dampen trekker oljene ut av planten. Dampen samles i en beholder og avkjøles raskt, slik at vannet samler seg som kondens. Vann og olje blandes jo ikke naturlig og dermed kan man enkelt samle opp den eteriske oljen som ligger oppå vannet.

Eteriske oljer har blitt brukt i mange tusen år. De ble brukt til alt fra medisin og terapi til røkelse og parfymer. Eteriske oljer har også blitt mye brukt i hudpleie. Visste du at eteriske oljer kan lege akne? Her er 3 eteriske oljer som har vist seg gang på gang å kunne bekjempe akne og balansere en problemhud.

 

1. Tetre [MELALEUCA ALTERNIFOLIA]

 tetre eterisk olje

♦ Veldig effektiv mot akne og uren hud

♦ Antiinflammatorisk

♦ Leger arr og sår

Tetreolje er et naturlig alternativ mot akne og uren hud. Den har vist seg gang på gang å effektivt fjerne akne og kviser. Den har helt unike antimikrobiell- og antiinflammatoriske egenskaper. I motsetning til mange andre akne-behandlinger vil ikke eterisk olje fra tetre fjerne hudens naturlige oljer som virker uttørkende på huden og ofte gjør vondt værre. Tetre vil også hjelpe huden til å bekjempe bakterier som forårsaker akne og uren hud.

Tetre eterisk olje er veldig god mot akne fordi den virker betennelsesdempende, leger sår etter kviser og roer ned huden.

 

2. Geranium [PELARGONIUM GRAVEOLENS]

geranium eterisk olje

♦ Balanserer sebumproduksjon

♦ Hjelper mot tørr hud med akne

♦ Antiseptisk

Eterisk olje fra rosen geranium er en antiseptisk og legende olje. Den har en søt, behagelig duft av roser. Geraniumolje er en av de beste oljene mot akne. Den er også veldig balanserende på eksem og tørr hud, noe som gjør denne eteriske oljen perfekt for de som sliter med både akne og tørr, irritert hud.

Geranium eterisk olje fungerer godt mot akne fordi geranium har den egenskapen at den kan balansere hudens egen sebumproduksjon. Hvis det er overproduksjon av sebum får man lett fet hud med akne. Geranium har evnen til å balansere sebumproduksjon i huden og huden normaliseres og blir frisk og klar.

 

3. Sitron [CITRUS MEDICA LIMONUM]

sitron eterisk olje

♦ Full av Vitamin C og B

♦ Jevner ut hudtone

♦ Lysner arr og pigmentflekker

Eterisk olje fra sitron er veldig effektiv på å bekjempe akne, mindre kviser og hudormer. Det er blitt påvist gjennom studier at olje fra sitron har en unik evne til å bekjempe bakterien Propionibacterium acnes som forårsaker akne. Oljen jevner også ut hudtonen og minsker synlighet av røde arr og pigmentflekker slik at huden blir klar og jevn og synlighet av arr etter kviser minskes.

 

Alle disse tre fantastiske eteriske oljene finnes i vårt Acne Fight Serum. Dette serumet fungerer både som serum og ansiktsolje og brukes morgen og kveld for å bekjempe akne og uren hud. PS: Serumet er også fint for deg med fetere hudtype uten akne.

Klikk her for å lese mer om Acne Fight Serum.