Kåret 3 ganger til beste skandinaviske hudpleiemerke!

Hva er Eteriske oljer

01 august 2014 – Marina Engervik

Det finnes en mengde forskjellige eteriske oljer (også kalt essensielle oljer), men vet du egentlig hva en eterisk olje er og hvorfor det kan være så bra for deg? Vi elsker disse oljene fordi de er effektive, helsebringende og dufter godt!

Essensielle oljer utvinnes vanligvis ved destillasjon, ofte ved hjelp av damp. Oljene brukes i parfymer, kosmetikk, såper og andre produkter, for smakstilsetning i mat og drikke, og for å gi duft til røkelse og rengjøringsprodukter.

eteriske oljer og essensielle oljer

Eteriske oljer kommer fra planteriket. Eteriske oljer er naturlige oljer som finnes i frøene, barken, røttene, bladene, blomstene og andre plantedeler på en blomst/plante. En eterisk olje er selve essensen til planten den er utvunnet fra. En olje er altså essensiell i den forstand at den inneholder den karakteristiske duften og egenskapene til planten den er tatt fra.

Hvis du knuser et roseblad mellom fingrene vil du umiddelbart kjenne duften fra rosens essensielle olje, eller hvis du kutter opp fersk mynte vil du med det samme kjenne den friske lukten av mynte.

En eterisk olje er ikke kun duften til en plante, men det er også næringsstoffene til planten. Noen eteriske oljer har blitt brukt til medisinske og terapeutiske formål. De kan ha en legende effekt på sår, virke rensende, avslappende og betennelsesdempende. Disse oljene kan være veldig kraftige og enkelte eteriske oljer kan gi allergiske reaksjoner og man må derfor bruke eteriske oljer veldig forsiktig og i små mengder.

Eteriske oljer er veldig spennende! Tenk hvor mange planter det finnes, alle disse har sin egen eteriske olje, med sin egen duft, egenskap og næringsstoffer. Vi har blitt kjent med mange forskjellige eteriske oljer og håndplukket de oljene vi så som mest effektive i vår hudpleie, og som samtidig var velluktende.

I våre produkter vil du finne eteriske oljer fra lavendel, tetre, virak, grapefrukt, rosmarin, mandarin og flere andre. Du kan lese om disse oljene i listen over våre ingredienser her.