Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Hudtyper

24 juni 2014 – Marina Engervik

Lurer du på hvilken hudtype du har? Hudtype er genetisk, altså, det er ikke så mye du kan gjøre for å forandre hudtypen din. Men du kan bruke produkter som hjelper huden din til å være sunn uansett hudtype. Ytre faktorer som vær, kulde, sol, helse og alder vil påvirke din hudtilstand. I løpet av ett år kan du lett gå fra fet hud på sommeren til tørr hud på vinteren. Livsstil og situasjon kan forandre seg og da kan også tilstanden til huden forandre seg.

Her er de 5 vanligste hudtypene, hva som er årsaken til hudtypene og hvilke av våre produkter du kan bruke til hvilke hudtyper.

 

1 Normal hud

bilde av dame som har en bra hud

Normal hud har en jevn hudtone, den er myk og har ingen urenheter. Normal hud har en klar og glatt overflate som er verken fet eller tørr. Huden gløder fordi man har en god helse og god blodsirkulasjon.

Det kan være tilfeldige kviser hos kvinner like før menstruasjon på grunn av økt hormonell aktivitet, noe som gjør at talgkjertlene er aktive. Kvisene forsvinner raskt etter menstruasjon.

Hvis du er så heldig at du har en normal hudtype, må du ta godt vare på huden din ved å jevnlig stelle huden og tilføre fuktighet. Omsorgssvikt kan føre til tegn på aldring og rynker eller andre hudproblemer.


MARINA MIRACLE FOR NORMAL HUD


♦ Vask ansiktet med en mild rens hver morgen og kveld. (Pass på at denne ikke tørker ut huden din, men bare renser huden skånsomt)

♦ Bruk vår lette og fuktighetsgivende ansiktsolje hver dag.

♦ Bruk vårt ekfolierende nattserum for å opprettholde fuktigheten i huden og bringe næringsstoffene fra de rene oljene dypere ned i huden.

♦ Beskytt huden mot solen og bruk solfaktor hver dag!

 

2 Tørr hud

dame med tørr hud

Tørr hud har et lavt nivå av talg og er ofte sensitiv. Huden er uttørket fordi den har en manglende evne til å holde på fuktighet. Tørr hud føles vanligvis veldig stram og er ubehagelig og noen ganger kløende. Ved ekstremt tørr hud vil huden sprekke og flasse.

Tørr hud blir forverret av vind og værskiftninger, ekstreme temperaturer og air-condition. Ved tørr hud ser huden gusten og grå ut. Linjer kan komme til syne rundt øynene og munnen.


ÅRSAKER TIL TØRR HUD


♦ Oljekjertlene i huden produserer ikke tilstrekkelig smøring på huden og huden blir dehydrert.

♦ Huden blir utsatt for vær, spesielt om vinteren. Les mer om pleie av vinterhud.

♦ Tørr hud kan skyldes en genetisk tilstand.

♦ Hudsykdommer som dermatitt, eksem, psoriasis eller seborrhea gir tørr hud.


MARINA MIRACLE FOR TØRR HUD


♦ Tørr hud trenger en mild, fuktighetsgivende rens morgen og kveld. Prøv å rens huden med oljer som olivenolje, avokadoolje eller jojobaolje. Unngå såpe eller rensemidler som fjerner den naturlige oljen fra huden.

♦ Fukt huden etter rens for å unngå at den tørker ut. Bruk vår fuktighetsgivende Herbal Face Oil som inneholder viktige næringsstoffer for tørr hud. Les mer om ansiktsolje mot tørr hud.

♦ Vær nøye med å bruke Argan Night Serum som inneholder aprikos, nattlys og argan som er svært næringsrike oljer. Fruktsyren vil jevne ut huden uten å tørke den ut fordi den hjelper oljene å trenge dypere ned i huden.

♦ Bruk næringsrike fuktighetsmasker minst 1 gang i uken.

♦ Bruk alltid en god solkrem hvis du er ute i solen!

Nattlysolje kosttilskudd er gunstig for huden og inneholder gamma-linolensyre (GLA), en essensiell fettsyre kjent for å forsterke hudcellene og øke fuktighet i huden. Anbefales også til de som har tørr hud pga atopisk eksem. Les mer om nattlysolje mot eksem

 

3 Fet hud

kvinne med kvise og fet hud ser seg i speilet

Fet hud er skinnende, tykk og har ofte store porer. Kviser og hudormer er vanlig ved fet hud. Fet hud kommer av at oljeproduserende talgkjertler er overaktiv og produserer mer olje enn det som er nødvendig. Oljen oser og gir huden en fettete glans. Porene er forstørret og huden får et grovere utseende. Les mer om fet hud

Den store fordelen med fet hud er at denne hudtypen aldres langsommere enn de andre hudtypene.

 

ÅRSAKER TIL FET HUD


♦ Det kan være arvelighet, genetisk fet hud.

♦ Feil kosthold.

♦ Hormonnivå, graviditet og p-piller kan forårsake fet hud.

♦ Kosmetikk som irriterer huden.

♦ Luftfuktighet og varmt vær kan forstyrre balansen i huden.

 

MARINA MIRACLE FOR FET HUD


♦ Det er veldig viktig å bruke en god og mild rens to ganger om dagen. Unngå sterke produkter som stripper huden din for olje. De kan føre til en reaksjon hvor oljekjertlene jobber for å kompensere for tapet av naturlige oljer, resultatet blir da enda mer fet hud.

♦ Bruk et lett fuktighetsgivende produkt, Acne Fight Serum bidrar til å skape balanse i huden. Oljekjertlene vil roe seg ned ved jevnlig påføring av denne ansiktsoljen.

♦ Bruk et nattserum som eksfolierer samtidig som det bidrar til å gi masse fuktighet uten å tette porene. Husk at fet hud ofte er fet fordi den har talgkjertler som er altfor aktive fordi den ikke får nok fuktighet. Riktig fuktighet kan stoppe dette og huden blir normal igjen.

 

4 Kombinasjonshud

kombinasjonshud er vanskelig og ofte fet og tørr samtidig

Kombinasjonshud er en kombinasjon av både fet og tørr hud. Det fete partiet i huden er ofte på nese, panne og hake. De tørre partiene er ofte på kinn, munn og områdene rundt øynene. Denne hudtypen er veldig vanlig og kan ofte føles vanskelig å pleie.

 

MARINA MIRACLE FOR KOMBINASJONSHUD


♦ Kombinasjonshud må renses morgen og kveld på en skånsom måte.

Ansiktsolje passer perfekt for kombinasjonshud fordi den skaper balanse i huden og hjelper både de tørre og de fete områdene til å bli normale igjen.

Nattserumet vårt som inneholder litt fruktsyre vil hjelpe din kombinasjonshud fordi den eksfolierer samtidig som den gir fuktighet og oljene får virke dypere i huden.

 

5 Sensitiv hud

kvinne med sensitiv og irritert hud

En sensitiv hud er en tynn og sart hud. Denne hudtypen reagerer raskt på både varme og kulde og blir lett solbrent. Huden er ofte tørr og utsatt for allergiske reaksjoner. Temperaturendringer, vaskemidler, kosmetikk og alkohol som brukes på huden kan forårsake irritasjon og etterlater huden rød og flekkete.

 

MARINA MIRACLE FOR SENSITIV HUD


♦ Velg produkter som ikke inneholder potensielle allergener som parfyme eller PABA kremer. Vask ansiktet med mild såpe, skyll godt og klapp huden tørr med et mykt håndkle.

Husk å alltid ta en hudtest på innsiden av håndleddet før du bruker et produkt for å se reaksjonen til huden din.

Nattserumet vårt kan brukes av deg med sensitiv hud fordi den er veldig næringsrik og vil bygge opp din hudkvalitet. Husk å bruke serumet kun 3 kvelder i uka, ikke oftere, da dette er et kraftig serum.

♦ Påfør rikelig med fuktighet som er mild og skånsom og uten kjemikalier som kan irritere huden. Vår ansiktsolje, Herbal Face Oil, passer for sensitiv hud fordi den er helt naturlig og uten kjemikalier.