Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Hvordan få vakker hud

16 april 2014 – Marina Engervik

vakker hud

Hva er en vakker hud? Vakker hud er pen og sunn hud som er balansert og har en jevn hudtone. Det er en ansiktshud som stråler og ser naturlig ut.

 

Det er mange faktorer som kan gjøre det vanskelig å oppnå den huden vi ønsker. Hvis du for eksempel sliter med irritert hud som lett blir rød eller får utslett må du være veldig forsiktig med hva du smører på huden. Bli kjent med hva huden din tåler og ikke tåler. Behandle huden din forsiktig og skånsomt, ikke riv og dra hardt i den, det vil bare øke irritasjon og huden vil se enda mer sliten ut. Pass heller godt på huden din, bruk rene produkter som ikke inneholder verken parfyme, fargestoffer eller kjemiske tilsetningstoffer. Hvis du har psoriasis eller eksem kan du få noen gode råd her.

 

Hvis du har fet hud med eller uten kviser og akne føler du kanskje at huden din ikke er så fin som du skulle ønske den var. Med denne hudtypen gjelder det å finne produkter som skaper balanse i huden, men som også behandler akne og hjelper huden med å jevne ut arr etter akne og kviser. Her er det mange som tyr til sterke syrer som skal tørke ut huden. Dette kan nok fungere som en kur en gang i blant for å få litt bukt med de værste kvisene, men på sikt er det ikke sikkert det vil skape en balanse i huden din. Les mer i dette innlegget om fet hud.

 

Alle mennesker er forskjellige og derfor har vi så forskjellige hudtyper, men det fins alltid en løsning på problemet. Er du en av de som sliter med tørr hud eller tørre flekker i ansiktet? Det kan hende at huden din er fuktfattig. Hvis den er det vil huden føles tørr og stram og den blir lett irritert og kan klø. Sliter du med tørr hud gjelder det å gi den dyp fuktighet sammen med næring slik at huden tar dette til seg og klarer å gjenopprette en naturlig balanse. Vår ansiktsolje gjør nettopp dette. Les mer om den her.

 

Eller kanskje du har en mer moden hud og merker at den ikke er så jevn og spenstig som før. Dette er noe som rammer oss alle etterhvert som årene går, men det er mye vi kan gjøre for å føle at vi har en vakker hud. Selv om huden er moden så kan man se sunn ut ved at man er flink å tilfører huden fuktighet som kan bidra til å øke spenst i huden. Det er også viktig å jevnlig eksfoliere ansiktshuden slik at de døde hudcellene blir tatt bort og de friske nye cellene kommer til syne. Da vil huden føles glattere og jevnere og vil også stråle mer. Ta en titt på vårt nattserum som er et effektivt serum når det kommer til dette med eksfoliering og dypere næring.

 

Hva om du har en normal, naturlig vakker hud? Da må du passe på å ta vare på huden din, vedlikeholde den, slik at du kan fortsette å ha en vakker hud. Tilfør huden jevnlig med fuktighet, helst noe som er rent og naturlig slik at du holder huden din så sunn og frisk som mulig.

KILDER:

FDA - U.S Food and Drug Administraton

WebMD

MedlinePlus