Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Miljøgift i hudpleieprodukter

09 februar 2014 – Marina Engervik

Miljøgift finnes stort sett overalt, i kosmetikk og kremer du smører på deg, i innpakningen til matvarer og til og med klær og sko som vi bruker hver dag. Det er snakk om giftstoffer som kvikksølv, PCB, DDT og mange andre stoffer.

For rundt 60 år siden var det vanlig at menneskekroppen hadde seks-syv forskjellige skadelige stoffer i seg, men nå er det mer vanlig å finne mellom 200-400 miljøgifter i menneskekroppen!

miljøgidt i hudpleie advarsel miljøgift i hudpleie

Alle disse stoffene er ikke nødvendigvis ekstremt farlige, men det er summen og blandingen av alt dette som kan skape konsekvenser.

Forskere mener at Norge er et av de landene hvor det er størst forekomst av antall forskjellige kjemikalier i kroppen. Noen av disse kjemikaliene kan påvirke fertilitet, hormoner og forstyrre våre gener. Økning av astma og diabetes knyttes også til alle disse miljøgiftene.

nordmenn er full av miljøgift

Tidligere var mat den største eksponeringsskilden for miljøgiftene, men det har forandret seg. Nå kommer de inn i kroppen via mange ulike veier, spesielt gjennom huden.

Forskere fra Norge har målt parabener i blodet til kvinner som bruker hudpleieprodukter som inneholder disse giftstoffene. Resultatet viser at jo mer man smører på huden, jo større mengder parabener finner man i blodet. Dette kan påvirke hormonbalansen i kroppen og ha andre uante skadelige effekter.

Det er ikke bare oss selv disse giftene går utover. Fostere er veldig sårbare for miljøpåvirkning og nesten alle miljøgifter går gjennom morkaken og inn i fosterets blodbane. Vi skjønner at morens mengde av miljøgifter har stor betydning.

Pass på deg selv og de du er glad i - unngå å bli offer for miljøgift-coctailen. Velg naturlig hudpleie.

 

Kilder:
nordlys.no
dn.no