Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Levende probiotika i hudpleie

21 oktober 2018 – Marina Engervik

Probiotika virker sammen med hudceller

Probiotika i hudpleie er fantastisk! Vi har siden vi lanserte Sweet & Creamy Oil Cleanser i 2015 brukt levende probiotika i flere av våre produkter. Vi har utviklet vår helt egen probiotiske kultur og i denne artikkelen kan du lese enda mer om hva probiotika er og hvordan Marina Miracle's probiotika virker.

 

Hva er probiotika?

Probiotika er et fellesnavn for ulike stammer av gode bakterier som forekommer naturlig på huden. 

Du har kanskje hørt om alle de helsemessige fordelene man får ved å spise mat som inneholder probiotika, for eksempel yoghurt, kefir og kimchi, eller å ta probiotiske kosttilskudd. 

Probiotika er altså en rekke mikroorganismer som lever i og på overflaten av kroppen vår. Hvert enkelt menneske har sin egen karakteristiske kombinasjon av disse organismene - også kjent som vår mikrobiom. 

Vi har faktisk over 10 000 forskjellige typer bakterier som lever i og på oss. De spiller en viktig rolle i vår helse og hvordan vår hudtilstand er. Probiotika og andre mikroorganismer er faktisk helt avgjørende for vår overlevelse!Hvordan fungerer probiotika i hudpleie?

På våre øverste hudlag er det en mengde mikroorganismer som florerer. Disse bakteriene og balansen av de har stor påvirkning på hudens utseende og tilstand.

En god balansert mirkoflora i huden er veldig viktig. Vi kan kalle de gode bakteriene som ''bosatte bakterier'' (De lever på huden vår), mens de dårlige bakteriene er '' forbigående bakterier'' (De kan dukke opp av forskjellige årsaker). Når de gode bakteriene ikke klarer å ha overtaket blir hudens mikrobiom ute av balanse og det er det mange forskere som mener at dette forårsaker hudproblemer som akne, eksem og sensitiv hud for å nevne noe.

Det er derfor probiotika i hudpleie fungerer, fordi man tilfører hudens mikrobiom de gode bakteriene som får overtaket på de dårlige bakteriene og balanse opprettes og hudens tilstand blir sunn igjen.

 

Marina Miracle's unike og levende probiotika

Levende probiotika i hudpleie krever nøysom og avansert formulering på grunn av at disse gode bakteriene er skjøre og må behandles helt riktig for at de ikke skal dø. Vi har derfor også utviklet vår egen probiotika som er perfekt synkronisert i våre hudpleieprodukter.

Acetobacter er en aerob bakteriestamme som produserer eddiksyre og glukonsyre. Acetobacter xylinoides og acetobacter ketogenum er to stammer som er i vår probiotiske kultur. Andre bakterier som også er i vår kultur: Saccharomycodes ludwigii, Saccharomycodes apiculatus, Schizosaccharomyces pombe, Zygosaccharomyes, Saccharomyces cerevisiae, Brettanomyces, Lactobacillus, Pediococcus, Gluconacetobacter kombuchae, Zygosaccharomyces kombuchaensis.

Vår unike sammensetning av levende probiotiske stammer av mikroorganismer gir et svært næringsrikt ferment for huden. Den er proppfull av vitaminer, enzymer og syrer som virker oppstrammende og gir antioksidant effekt. Vi bruker også urter, frukter og grønnsaker for å nå nøyaktig ønsket effekt og næringsinnhold for de forskjellige produktene. 

Marina Miracle aktiv probiotika i hudpleie

Bildet av de to petri diskene viser at vår probiotika er levende, man kan se at organismene har vokst over en kort tidsperiode.

 

Probiotiske Fermenteringsjuicer

Med denne aktive probiotiske kulturen som base kan vi derfor lage forskjellige fermenteringsjuicer av plantevekster, bær og frukt. I Sweet & Creamy Oil Cleanser har vi brokkolispirer, tomatspirer og alfalfaspirer, og i Acai Hydra Cream bruker vi hele bær av açaí og bringebær samt norsk brennesle. I Shea Hydration Mask har vi grønn te og aloe vera og i Rosehip Peeling Mask er det brokkoli og alfalfaspirer. Det som er så fantastisk med probiotisk fermentering i hudpleie, er at prosessen gjør at plantevekstene lettere brytes ned. Molekylene blir dermed mindre og lettere for huden å ta opp og dermed enda mer næringsrik for huden.

 

Marina Miracle levende probiotika i hudpleie

Bildet over er tatt i en av de store tankene våre der vi produserer fermentet. Den «kaka» du ser, er selve den probiotiske kulturen, den er helt unik for oss og våre fermenter. Under denne kulturen, ligger fermentet som vi tapper av fra undersiden av tanken og bruker i våre hudpleieprodukter.

 

FLERE ARTIKLER FOR DEG:

Fermentering i hudpleie

Kampen om balansen i huden

Prisvinnende probiotisk hudpleie