Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Fermentering er det neste store innen hudpleie

29 juni 2016 – Marina Engervik

fermentering innen hudpleie

Fermentering har de siste årene gjort et stort comeback i den moderne matverden, men visste du at fermentering i hudpleie nå begyner å ta av i hudpleieverden? 

 

Korea, Kina og Japan er ofte pionerer innen hudpleie og de kommer med innovative løsninger til skjønnhetsprodukter. De har allerede innført produkter som ansiktsmaske i ark, oljerenser og BB / CC / DD kremer. Vesten følger alltid etter og disse produktene er nå like store her i Europa som i Asia. Asia er nå igjen pionerer og foran vesten med sin nyeste hudpleierevolusjon; fermentering i hudpleie.

 

Hva er fermentering?

Fermentering har eksistert i tusenvis av år. Fermentering gir en katabolsk reaksjon hvor stoffer omdannes ved hjelp av bakterier. Fermentering brukes til foredling og konservering av ferske drikke- og matvarer. Prosessen brukes også til å produsere vin, øl, og eddik, men fermentering brukes også ved produksjon av melkesyre i sur mat som sure agurker, surkål, kimchi og yogurt. 

 

Kort sagt trives gode bakterier med prossessen som skjer ved fermentering og de gode bakteriene vil igjen både øke konsentrasjon av og skape mikronæringer som vitaminer, probiotika, proteiner, aminosyrer, fettsyrer, antioksidanter og enzymer som jo igjen er veldig gode ting for kropp og helse. 

 

Fermentering i hudpleie

Når man fermenterer forskjellige blomster, frukt og korn vil alle ha varierende egenskaper.  Og en økt konsentrasjon av alt det gode i en ingrediens vil også gi økt og mer effektiv virking av et hudpleieprodukt.

 

Når man bruker fermentering i hudpleie, vil gjæren (som oppstår ved fermentering) bryte ned molekylstrukturen til aktive bestanddeler om til mindre partikler, noe som resulterer i næringsstoffer, mineraler og aktive bestanddeler som blir lettere absorbert av huden. Som et resultat, vil denne prosessen gi en superboosts til hudpleieprodukter. 

 

Fungerer fermentering i hudpleie?

En studie som ble utført i 2012 av Department of Food and Nutrition at Korea University fant ut at fermentert rød ginseng hadde mye større konsentrasjoner av antioksidanter enn ikke-fermentert rød ginseng, og at det igjen ga en økt anti-age effekt til hudpleieprodukter. Denne og lignende studier viser at fermentering av ingredienser i hudpleie kan ha mange gode effekter på huden.

 

Vi bruker fermentering i flere av våre hudpleieprodukter hvor du finner bla.a. fermenetert aloe vera, tomat og brokkolispirer. 

 

Se vårt nyeste produkt, ansiktsmaske, med fermitert aloe vera og grønn te:

Shea Hydration Mask