Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Kampen om balanse i huden

22 oktober 2017 – Martin Engervik

Balanse i huden

"The Only Thing That Is Constant Is Change" - Heraclitus

Vi snakker mye om hudpleierutiner, vi mennesker trenger rutiner. Vi trenger faste intervaller og fastsatte mønstre for å bruke hodet og krefter på andre ting. Rutiner og mønstre gjør at du hver dag slipper å planlegge ruten til jobb, tidspunktet du har tenkt å være der eller om du skal spise lunsj eller ikke.

 

Hva er utfordringen med å alltid ha samme hudpleierutine?

Behovet til huden endrer seg. I går var jeg ute i den kalde høstluften her i Oslo som begynner å føles mer og mer ut som vinter og jeg kan merke huden stramme seg litt. Jeg ville ikke opplevd det samme en fin sommerdag. Jeg bruker Herbal Face Oil på sommeren, men det er ikke unaturlig at jeg om høsten og vinteren bruker Amaranth Face Oil for å holde fett og fuktigheten i huden i balanse. 

Prøver man for mye forskjellig med huden eller bruker feile produkter så kan vi fort skape ubalanse, men dette kan huden også klare på egenhånd, må vi ikke da gjøre en justering eller skal vi fortsette rutinen som før? Litt som en som balanserer på line så må vi kompensere for å holde balansen. Huden er et finjustert organ som kan være like utfordrende å forstå som ett skrikende spedbarn, du må kjenne det og historikken godt for å vite hva det trenger. Huden blir påvirket av det du spiser, det du drikker, medisiner, vind, forurensning, temperatur, trening, svetting, produkter etc. Har du langt hår vil produktene i håret ditt også berøre huden din.

 

Gjør balansen tilgjengelig

Microorganismene som vi har i hudlagene er vanskelige å følge med på for vi kan jo ikke akkurat se dem. Vasker du ansiktet med feil PH i så kan disse microorganismene bli skadet. Det er ikke slik at huden til alle tider trenger påfyll av probiotika (gode bakterier for huden) for å motvirke dette, men vi har det i vår Sweet & Creamy Cleanser for å gjøre det tilgjengelig for huden. En normal hud om sommeren kan bli tørr om vinteren og trenge en fuktmaske. Kroppen vår har en tendens til å ta til seg det den trenger, om du gjør det tilgjengelig, og forkaste resten, og når fuktmasken trekker raskt inn så var det kanskje ett behov huden din hadde. Vi har ikke alle behov for tilskudd av vitamin C eller B i kroppen hver dag, men om dette er tilgjengelig i maten vi spiser så vil kroppen ta det til seg når den trenger det. Er det ikke tilgjengelig så vil man med tiden få ubalanse.

 

Det krever noe av deg å få en hud i balanse

Balanse i huden er komplisert, det er mange faktorer, men det begynner med å lytte til den, forstå den og kompensere og justere når den trenger det. Det er kan være en kamp og du vil trenge gode verktøy for å vinne denne kampen. Som ett spedbarn er huden din individuell og som en mor så er det du som best kan forstå hvorfor den skriker. Ser du ubalanse i huden så tenk tilbake på hvilke endringer som kan ha påført dette, tenk på maten du spiser og produktene du bruker, tenk på været som har endret seg. Rutine er viktig, men målet med rutinen er å ha god balanse og derfor må rutinen endre seg når balansen endrer seg.

Skrevet av Marina Engervik

 

FLERE ARTIKLER FOR DEG:

Spis deg til frisk glødende hud >

Det beste for en tørr vinterhud >

Fermentering i hudpleie >