Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

Spis deg til en frisk, glødende hud!

15 mars 2017 – Helena Georges

Her får du 4 tips til matvarer du kan spise for å få en sunn hud med en frisk glød. Det er jo mye superfood for huden der ute, men her skal jeg vise deg mine 4 favoritter. 

Husk alltid å drikke nok vann, det er utrolig viktig for å holde huden hydrert og fuktet.

 

Mørk sjokolade

mørk sjokolade dark chocolate

Få glødende hud og bedre helse med (litt) sjokolade! Kakao fukter huden, noe som gjør huden mer smidig. Mørk sjokolade inneholder høyt nivå av flavonoider, antioksidanter som beskytter cellene mot angrep fra skadelige stoffer (frie radikaler), og hindrer fettstoffer i cellene i å oksidere eller “harskne”. 70% eller mørkere sjokolade inneholder mest flavonoider.

 

Valnøtter

Valnøtter walnuts

Valnøtter gjør huden myk! Valnøtter inneholder omega-3 essensielle fettsyrer, som kan forbedre hudens elastisitet. Valnøtter er rike på kobber, et mineral som øker produksjon av kollagen. Spis en håndfull valnøtter daglig for å mykgjøre og forbedre hudens tekstur.

 

Nesler

Brennnesle

Nesler (brennnesler) har en anti-inflammatorisk effekt. Det bidrar til å berolige huden og forbedre tilstander som eksem og akne. Nesle er også svært avgiftende, takket være høye nivåer av antioksidanter som beskytter kroppen mot overproduksjon av frie radikaler. Nesler du kan finne i helsekostbutikker, men du kan også ta deg en tur på våren og sommeren og plukke selv. Ta på hansker, klipp 8-10 cm av toppen på høye nesler før de har begynt å blomstre. Når du kommer hjem legger du dem i kaldt vann og skyller dem godt. Legg dem i en kjele med vann som dekker dem med litt salt i, og kok dem under lokk i 6-8 minutter. Fryses i porsjoner med kokevannet. 

 

Avokado

Avokado

Denne utrolig gode fruken er viden kjent for å være en god kilde til sunne fettsyrer og vitamin E, som øker hudens vitalitet og glød. Avokado har også gode mengder av vitamin C som kan redusere betennelse i huden. Å spise avokado regelmessig kan forbedre hudens evne til å holde seg myk og smidig.

 

Skrevet av Helena Georges