Økologisk effektiv hudpleie fra Norge!

En naturlig skapelsesprosess

08 november 2017 – Marina Engervik

utvikling av ansiktsrens og ansiktskrem

Fagbladet Kosmetikk skriver om oss og vår unike utviklingsprosess for å skape en økologisk og naturlig ansiktskrem i en klasse for seg selv. Kremen blir lansert om ca en måned og i dette intervjuet kan du lese alt om den. Vi gleder oss veldig mye til å lansere kremen om en måneds tid!

 

En naturlig skapelsesprosess

Marina Engervik, gründeren bak det norske hudpleiemerket Marina Miracle, forteller om den unike produktutviklingen som førte fram til lanseringen av hennes første krem.

– Når man utvikler et nytt hudpleieprodukt starter det ofte med et behov. For meg var det et slikt behov som førte til at jeg lagde mitt aller første produkt, Herbal Face Oil. Jeg er først og fremst opptatt av næringsrike ingredienser, og siden ansiktsoljer gir muligheten til å bruke de fineste ingredienser i sin reneste form, har jeg fram til nå fokusert mye på å formulere ansiktsoljer og serum, sier Marina Engervik, som grunnla varemerket Marina Miracle i januar 2014.

Bedriften vokste, og hun begynte også å ta imot ønsker og behov fra kunder. Mange
ønsket seg en ansiktskrem som kunne brukes over ansiktsoljen de allerede hadde, og som gav ekstra fuktighet til huden. Dette måtte hun ta til vurdering, og dermed begynte en lang utviklingsprosess.

– Siden det er mange som prøver naturlig hudpleie enten for første gang eller gir det en ny sjanse, er det viktig at alle produkter vi plasserer på markedet representerer det beste vi kan tilby. Prosessen med å utvikle en krem viste seg å ta over to år, sier hun. Oljene er satt sammen av kun virkningsfulle ingredienser, mens en krem trenger andre stoffer i tillegg for å lage en emulsjon som gir en kremkonsistens.

– En krem kan sammenlignes med en pen «innpakning», mens mitt fokus kun har vært på innholdet. Jeg er håpløst nøye og kresen når det kommer til kremer, så jeg måtte utvikle en krem som beholdt så mange næringsrike ingredienser som mulig, og som møtte mine krav, forteller hun.

 

Å lage en helt naturlig krem som føles fløyelsmyk og behagelig, som trekker raskt inn, som ikke føles klissete, og som faktisk virker var et spennende prosjekt.

– Etter 56 formuleringsversjoner og utallige testrunder kom vi fram til en formel som var helt unik og i en klasse for seg selv. Den nye kremen inneholder en sammensetning av både eksotiske og norske ingredienser. Alle ingrediensene er der for en grunn, og alle har sine oppgaver og utfyller hverandre. Vi bruker mye tid på å teste ingredienser fra forskjellige leverandører for å velge de med best kvalitet. I noen tilfeller må vi kjøpe inn råvarer for å lage ingredienser selv. Brennesleekstraktet som finnes i den nye kremen er et godt eksempel på dette. Brenneslene plukkes i Finnmark av en leverandør, og sendes til våre produksjonslokaler hvor det lages et ekstrakt. Brennesle har en veldig beroligende effekt på eksem og irritert hud, samt at den lindrer betent hud, forteller hun. I tillegg til rene oljer fra acai, jojoba, argan og kokos bruker hun en vannbase laget av probiotisk fermentert acaibær og bringebær. For å gi kremen en fin og smørbar konsistens, benytter hun alger hentet fra vestkysten av Norge.

– Algene beskytter også huden mot forurensning og tilfører gode næringsstoffer. Naturlig rødbetekstrakt gir kremen en sval, rosa farge, og virker i tillegg oppstrammende på huden. Vi bruker konserveringsmidler som også brukes som konservering i matindustrien. Kun helt trygge og virkningsfulle ingredienser fra start til slutt, sier hun.

 

Probiotika har hun brukt i sine produkter siden lanseringen av ansiktsrensen Sweet & Creamy Oil Cleanser i 2015.

– Da hadde vi allerede jobbet i en lang periode med optimalisering av vår probiotika. Vi har utviklet vår egen unike probiotiske kultur med levende bakterier som hjelper hudens bakterieflora og i tillegg virker balanserende på huden. Med den probiotiske kulturen som base kan vi lage forskjellige fermenteringsjuicer av plantevekster, bær og frukt. I ansiktsrensen har vi brokkolispirer, tomatspirer og alfalfaspirer, og i den nye kremen bruker vi hele bær av acai og bringebær. Det som er så fantastisk med probiotisk fermentering i hudpleie, er at under denne prosessen brytes bærene ned, og molekylene blir mindre og lettere for huden å ta opp. Man får også med seg alle næringsstoffene fra hele bæret, og ikke bare fra oljen eller juicen. Prosessen hjelper oss å utnytte hele veksten. Noe som både føles godt for oss, og som gjør veldig godt for huden, sier hun.

 

En av de største utfordringene med å produsere naturlig hudpleie, er variasjonene i ingrediensene og råvarene som brukes i produktene.

– Hvis oljen er presset fra nøtter/kjerner/frø som er sanket på sommeren kontra på vinteren, vil fargen og duften på oljen ofte variere. Dette vil igjen gi små variasjoner i det ferdige produktet. Det er også andre faktorer som spiller inn, for eksempel jordsmonn, vær og temperatur. Hver gang vi får ferske ingredienser eller råvarer tilsendt fra leverandør, vil alltid små variasjoner forekomme. Hvis en kunde opplever at et naturlig hudpleieprodukt ikke er helt likt det forrige hun eller han kjøpte, er det ikke nødvendigvis noe galt med produktet. Det kan være nye, ferske ingredienser som oppleves forskjellig. Produktet er fortsatt det samme, og har den samme, gode virkningen, understreker Marina.

 

En annen vanlig utfordring er holdbarhet.

– I naturlig hudpleie bruker vi konserveringsmidler som er mildere og bedre for huden enn det som tradisjonelt brukes i hudpleie. Naturlige konserveringsmidler er kompliserte å jobbe med, og pH-balansen i produktet er veldig viktig. Dette krever inngående testing på stabilitet og holdbarhet. Holdbarheten kan også bli forlenget ved hjelp av riktig innpakning, og vi har derfor valgt en helt tett flaske som hindrer kremen å bli eksponert for luft, forklarer hun. Hun er stolt av å ha kommet i mål, og presenterer  snart sin første naturlige og økologiske krem, Acai Hydra Cream. Det er en lett ansiktskrem som påføres over ansiktsolje for å tilføre ekstra fuktighet, næring og beskyttelse mot forurensning.

 

Kremen dufter friskt av bær, og har en fløyelsmyk konsistens som trekker raskt inn i huden. Den vil gjenopprette hudens fuktighetsnivå og gjøre huden myk og sunn, og den passer for alle hudtyper.

– Dette er en krem som møter alle mine krav, og jeg elsker den! Når jeg bruker kremen over ansiktsoljen gir den virkelig huden noe ekstra, og den føles så myk og deilig. Det er en veldig forfriskende krem som jeg håper også kundene vil elske! Det blir veldig spennende å følge lanseringen, og jeg gleder meg til å jobbe videre med å skape naturlig og virkningsfull hudpleie, sier Marina Engervik.

Les hele bladet her.

 

Flere artikler for deg

Ærlig intervju med Marina i Costume >

Stort intervju i fagbladet SpaBeauty >

Costume om 'Verdens deiligste ansiktsolje' >