Min Kurv

Lukk

Har krem noe til felles med fiskeboller?

Publisert

Hudkrem eller fiskeboller?

Fiskeboller er noe alle kjenner til og mange synes er godt, men hva har det til felles med hudkrem? Det er ikke bare fargen eller populariteten som er et fellestrekk. Fiskeboller består som oftest av ca 50% fisk og resten er «fyll» som melk, salt, fløtepulver, krydder, konserveringsmidler etc. Dette hjelper mange og kanskje spesielt småbarnsfamilier til å få i seg nødvendig fisk.

Vi kan være enige om at det er fisk i seg selv som er målet, det er fiskefileten som er «virkemiddelet», mens resten av innholdet legges til for å endre konsistens, smak og holdbarhet. På samme måte så blandes virkemidlene i hudkrem (som f.eks olje/salve, vitaminer og ekstrakter) sammen med vann og emulgator for å endre konsistensen på produktet. Det blir ofte også tilsatt litt lukt og konserveringsmidler for at produktet skal vare lengre. Virkestoffene i en hudkrem utgjør normalt 5% - 10% av produktet. Mens hudkrem er som fiskeboller så mener vi at ansiktsoljer og serum er som fiskefilet, konsentrerte og rene virkemidler.

Betyr dette at du burde kaste hudkremen? Ikke nødvendigvis. Selv om de fleste kan klare seg med kun ansiktsolje så er det mange som velger å ha ansiktskrem i tillegg til ansiktsolje. Krem kan gi ekstra fordeler siden den legger seg ofte «høyere i hudlaget» som en hinne og beskytter mot ytre påkjenninger og skjermer også oljen fra å tørke ut i luften. Men husk; oljen skal alltid på først.

Du kan lese mer om forskjellen på ansiktskrem og serum her

Heisann!

Få gratis nyhetsbrev med nyttig informasjon, gode tilbud og rabatter!

SEARCH THIS STORE